Alltid i mitt hjärta och i mitt minne!

Hejsan alla hundvänner!


Igår fredagen den 28/5 tog jag mitt livs svåraste men mest självklara beslut. Att avliva min älskade Nicko gosse som hastigt och med ett väldigt intensivt förlopp insjuknat.

Denna goa Dandiekille kommer alltid att ha en speciell vrå i mitt hjärta och i mitt minne.

Nicko i mitt hjärta och i mitt minne

Stort tack skänker jag till Nicko´s uppfödare den bästa av de bästa Gun och Ove på Kennel Strike för sitt engagemang och sin omtanke för både mig och Nicko. Stort tack även till alla er andra riktigt goda vänner och uppfödarkollegor som stöttat mig efter denna svåra händelse. Goda vänner betyder allt i sådana här situationer.

Det var allt för denna gång!


En till som flyttat!

Hejsan alla hundvänner!

Fredagen den 21 maj fick Barney äntligen flyttat till sin nya familj i Vaggeryd. De var här, tittade och bestämde sig för honom förra torsdagen men det var lämligast att han stannade en vecka här hos oss p,g,a renoveringsarbete. Nu är dock allting fixat för honom i nya hemmet. Allt som behövs och lite till är införskaffat för att ta emot en hund i det Anderssonska hemmet. Väntan har varit lång för flickorna, husse o, matte som längtat så mycket!
Jag har fått rapport om att bilresan hem och första natten gått jättebra. Barney får barnen Frida och Bella att busa med, de blir hans nya lekkompisar.
Hoppas att allt fortfarande går fint, och att familjen Andersson är nöjda med sin nya pärla.

Maria, Micke Frida och Bella.

Husse Micke med Barney, Fida, matte Maria och minstingen Bella.
 

En annan lite tråkig nyhet är att lilla Bennie i Skillingaryd har råkat ut för en liten olycka. Han blev påkörd av en cykel och bröt bakbenet. Han har varit i Göteborg för operation men är hemma igen. Han har piggat på sig och är lika vild som innan, så familjen får nog ett fasligt schå att hålla honom som konvalecent. Veterinären tror att han ska klarar sig undan utan några som helst men i framtiden.
Ta det lite lugnt nu Bennie!

Det varallt från oss för denna gången!
Ha de´

Valpar som flyttat!

Hallå alla hundvänner!

Maria Werner och lilla Chili Thai Flakes.                    Familjen Babic´och D.I Thomas Lynley.                    Walter och Chili Cascabell.
Maria & Chili                          Herr & Fru Babic´& Bennie                    Walter & Bella

Nu har det hänt en hel del här på kenneln: Lite upprepning och lite nyheter mest som en sammanfattning för den senaste tiden!
Först ut att flytta av valparna var ju Chili Cascabell - Glommen utanför Falkenberg blev hennes nya hem. Där bor hon nu hos Maria Werner o, hennes man och son och alla hästarna på gården. Hon heter nu Chili. Har integrerats fint i sin nya miljö. Träning påbörjad med lyckat resultat enligt matte. Chili kommer på inkallning och stannar när matte så vill. Sköter sig fint bland alla hästarna, och leker med sonen.
Nästa flyttfågel blev D,I Thomas Lynley som styrde kosan till Skillingaryd och familjen Babic´som förutom nya matten och hussen består av två barn och deras gamla vovve. Han fick heta Bennie. Rapporten därifrån lyder att allt har gått riktigt bra och Bennie är en liten underbar valp som är älskad av alla.
Sedan kom turen till minstingen som flyttade längst bort - Fauske i Norge blev hennes nya hem och hon bor hos Christel o, Walter Nyland , deras fyra barn och tre katter av rasen Main Coon. Hennes namn är nu Bella, rätt och slätt. Matte  berättar att resan gick bra och lillsnoppan var riktigt lycklig över att ha kommit fram.
Idag har det blivit bestämt att D,C,I Tom Barnaby flyttar till familjen Andersson som består av 2 vuxna och barnen Frida o, Bella i Vaggeryd. Barnens möte med sin nya kompis gick väldigt bra med tanke på att Frida var lite rädd för hundar. Men det såg man inget av redan efter bara en liten stund. Då satt hon med valpen i knäet och bara mös. Senare bar hon omkring på valpens halvsyster, Nova, som om hon inte gjort annat i hela sitt liv! Flytten till Vaggeryd blir i nästa vecka. Han bär nu namnet Barney. Bild på denna familj kommer senare.

Men det finns tre stycken livliga små troll kvar! Om det är någon där ute som vet någon som längtar efter en liten vän så kan ni ju tipsa dom om detta.

Det var allt för denna gången!
Ha de´....

Valpnytt!

Hejsan alla hundvänner!

Nu så har lilla Cascabell lämnat oss för att bosätta sig i norra Norge, närmare bestämt Fauske Nordland.
Hon är just nu på väg dit, beräknas komma fram i kväll. Då är hon nog trött på att åka bil skulle jag tro, för det är riktigt långt upp dit.
Bella var riktigt duktig i bilen på vägen till Göteborg där vi skulle möta hennes nya husse Walter. Hemma väntar matte Christel och barnen med spänning.
Hoppas att lillan får det riktigt bra, och att hon kan lära sig norska som blir hennes nya modersmål.

Det var en liten kort rapport från oss!
Hej då för nu....

Liah på sin 1:a utställning, och lite om valparna!

Hejsan alla hundvänner!

Nu har Liah varit på sin 1:a utställning i Smålandsstenar.
Det gick jättebra för henne, hon fick en 1:a med ett HP och blev 2:a i KK.

Kritik: Feminin senapstik. Härlig substans och massa för åldern. Korrekt bett. Mörka vackra ögon. Korrekt hals. Något överdriven topline, framför allt i rörelse. Goda vinklar runt om. Lovande päls. Rör sig med gott steg. Härligt temperament. Trevligt visad.

Liah på bordet.
Liah på bordet! Verkligen en glad svans.

Liah i rörelse.            Liah ställer upp sig fint!
I rörelse....                             Och uppställd....

Och nu över till rapport om valparna:
Chili Thai Flakes har flyttat till Glommen utanför Falkenberg, hon bor hos Maria Werner.
D.I Thomas Lynley har styrt kosan så långt bort som till Skillingaryd. (Ca 1,1 mil)  Han bor hos familjen Babic´.
Lilla Chili Cascabell är eventuellt på gång till Norge, återkommer om detta.
Sedan finns det tre hanar och en tik kvar. Hoppas att vi snart hittar hem till dessa underbara valpar.
Temperamentet är helt fantastiskt. Lugna när de ska och full fräs när detta påkallas. Rusar som attan när de är ute på vift. Följer med när vi går upp på åkern, springer runt men håller koll på vart jag befinner mig.
Helt enkelt en underbar samling Jack Russell valpar.

Här kommer lite blandade bilder på mina hundar och alla valparna.

Övermannad igen! Liah´s skägg är bra att dra i! Liah är övermannad. 

Nova leker följa John med Liah. Nova och Liah på spaning efter rådjurslort!? Calle ställer upp sig! Pappa håller koll på de små!

Habanero leker följa John med Nicko. Calle leker med Habanero. fem på samma, de ni! Håller koll på de små.

Det var allt för denna gången!
Ha de´....

RSS 2.0