En dag i Hundens tecken!

Hejsan alla hundvänner!

Dagen startade alldeles för tidigt efter en natt med dålig sömn för att inte säga urusel!
Vi for iväg och var på plats i god tid. Arrangörer för detta MH var Schäferhundklubben i Jönköping.
Först ut var Bullen som klarade av kontak och hälsning med lek galant. Sedan kom Lilla bytet som han sprang efter men inte tog tag i. Efter detta kom passivitet som Bullen är superbra på, så inge problem här heller. Avståndsleken struntade han i för han hittade nått som var mysigare. En fläck som krävde hans uppmärksamhet med intensivt nosande. Han följde dock med när vi gick fram till figgen. Sedan kom dumpen som var lite otäck, där stack Bullen en bit men kom snart fram och visade att han inte var rädd. Den gubben var ju inte farlig, han dök ju bara upp lite hastigt tyckte Bullen. Sedan skrammellådan. Den väsnades en del men var inte farlig alls. Efter detta kom dagens mest skrämmande moment. SPÖKENA! Bättre fly än illa fäkta, sa Bullen och stack. Här fick vi lägga tid på att lösa upp rädslan. Men när han såg att det var människor under skynket var det ingen fara längre! Människor är ju det bästa som finns! Sista momentet skott gick galant, Bullen är inte skotträdd!
Grattis till min coola kille för genomfört MH!

Nedan kommer lite bilder från Bullens MH!

       Hälsning

Avståndslek                          Passivitet
DumpeDumpeSkottSkott

Sedan var det en Schäferhanes tur.
Här gick jag med bara för att kolla. Det är alltid intressant att se på andra hundars MH!

Holly gick som hund nummer fyra!
Alla tyckte att hon var en glad liten skit när hon kom för kontakt, hälsning och lek. Inga problem här inte, bara gripandet som saknas. Lilla bytet gick på samma sätt som för Bullen. Passivitet är inte Hollys starka sida, det måste hända nått hela tiden så hon gick runt mig och kollade på allt. Men hon var inte gnällig eller särskilt intensiv i sin aktivitet. Avståndsleken blev samma som Bullen också i detta moment! Goer fläck att snusa på, ju! Dumpe o skrammel gick väldigt bra för Holly. Inga problem alls, reaktion naturligtvis, konstigt vore det väl annars. Hon till och med ville hoppa i skrammellådan. Spökena var lite mera otäcka. Hon stog framför mig och skällde en stund men när de kom närmre så stack hon en bit bakåt. Tog sig framåt igen ganska snart när jag flyttat mig framför det ena spöket. När jag tagit av spöket dräkten så var hon väldigt intresserad av det andra som fortfarande var spökklädd. Hon kom med viss tvekan fram för att hälsa på det avklädda spöket varpå vi gick fram och tog av även det andra. Inget farligt här ju, bara vanliga roliga människor! Skotten medförde inga problem heller, jag har ingen skotträdd Holly alls. Grattis mattes lilla yrhätta till genomfört MH!

Nedan kommer lite bilder från Hollys MH!

        Hälsning

  Hälsning      Lilla bytet     Passivitet      Avståndslek
    Dumpe Dumpe Skrammel Spöke Spöke
SpökeSpökeSpökeSkottSkott

Stort tack till klubben som ordnat detta MH och speciellt beskrivare Carina Melanoz och testledare Kirsi Selin.
Så nu har vi ytterligare två hundar på Sjöbolyckans kennel med känd mental status! Verkligen roligt och lärorikt. Flera mattar o, hussar skulle göra MH med sin jyckar.

Det var allt för den här gången!

6 veckor har gått!

Hejsan alla hundvänner!

Ytterligare en vecka har förflutit i Princens liv.



Han är en riktig liten tuffing, inte rädd för något. Han hoppar på och klättrar på de andra hundarna. Det är bara Tilda som slipper honom för hon har sagt ifrån att hon inte vill ha med honom att göra. Bullen går undan men Prince följer efter, tills Bullen kryper in i en av burarna och talar om för Prince att hit men inte längre. Då stannar han utanför och tvekar en stund men hittar sedan ett annat offer att terrorisera. Han är riktigt duktig på att sysselsätta sig själv, hittar saker att tugga och bära omkring på.
Han är dock fortfarande lite dålig på att äta tycker jag. Snuttar därför fortfarande väldigt gärna på mamsen. Detta är dock Liah inte allt för förtjust i, så vida det inte finns lite valpmatsrester kvar att glufsa i sig. Då går det bra att få snutta en stund!
Prince gillar att vara ute. Då springer han omkring och kollar in både växter, gräs och stenar. Provar om det går att äta.
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.

Grisöra! Luktar konstigt!



Hej då alla hundvänner, det var allt för den här gången!


Oj vad tiden går!

Hejsan alla hundvänner!

Nu har det gått 5 veckor sedan Prince föddes! Fattar inte vart tiden tar vägen.

Prince o, mamma Liah. Prince o, mamma Liah

Han är nu väldigt livlig den lilla krabaten. Holly och Chili är bra extramammor eller kanske man ska kalla dem lektanter. De busar och håller koll på honom så att mamma Liah får vila sig mellan tuttningarna. Prince äter nämligen lite dåligt med riktig mat så det blir till att tutta så han blir mätt och nöjd.

Lekstund med Chili o, Holly

Han sover bra på nätterna, själv i sin hage i köket. Jag hör honom när han vaknar till och börjar pipa av leda och ensamhet. Då vill han ut och busa. Inte äta som man skulle kunna tro, utan busa på riktigt. Han springer efter mig och biter i morgonrocken när jag gör i ordning maten till de andra hundarna. Han är en riktig liten pajas.

Han har även fått lite leksaker som han verkligen gillar. En liten boll, en stoppad strumpa med knut på (god att tugga på) och en liten gnu. Dessa springer han efter när man kastar iväg dem på golvet. Sedan kommer han halvvägs tillbaka. Han vill nämligen gärna behålla dem för sig själv.

Leker med sin boll.  Äta lite mat emmellan lekpassen måste man ju!

Idag har jag trimmat Chili! Hon blev riktigt snygg tycker jag. Jag har dock inte hunnit med att ta någon bild då jag haft fullt upp med att bada och kamma Liah, kamma ur en massa skräp på Holly och Bullen efter våran promenad idag som gick över en mosse, förbi en massa diken och diverse pölar som alla skulle föräras med en/flera badande hund/ar!
Jag har även plockat en hel massa äckliga krypande fästingar! Varför finns dessa varelser på denna jord???

Det var allt för den här gången!

Calle har flyttat! // Calle has moved!

Hejsan alla hundvänner!

Nu har Calle officiellt flyttat. Hans nya matte heter Sarina och är från Tyska Bremerhaven.
Efter att han varit med Sarina på Svenamo Gård i tre veckor på prov är det bestämt att hon behåller honom.
Sarina har jobbat här i Sverige som hästskötare och tränare. Hon är en även duktig ryttarina. Calle kommer att få det jättebra med henne. Han åker idag till Tyskland för att vara där ett tag men kommer tillbaka till Sverige emellanåt. Ha ett bra liv Calle, vi kommer att sakna dig här hemma. Men vi ses snart igen!

Sarina hämtar Calle på prov.

Hi all dog lovers!
Now Calle officially moved. His new mistress named Sarina and is from German Bremerhaven.
After he had been with Sarina at Svenamo Farm in three weeks on trial, it is determined that she keeps him. Sarina has worked here in Sweden that horse caretakers and trainers. She is also a talented horsewoman. Calle will have a great time with her. He goes now to Germany to be there for a while but comes back to Sweden now and then. Have a good life Calle, we will miss you here at home. But we see you again soon!

RSS 2.0