Valp flytt!

Hejsan alla hundvänner!
Nu har Jowett Javelin flyttat. Hennes nya husse och matte hämtade henne direkt efter besiktningen i onsdags kväll. Jag har fått rapport därifrån att bilturen hem till Sjöstorp gick fint och de första dagarna hade hon lillhusse hemma. Helgen gick kanonbra och Java är nu accepterad i flocken. Kompisarna heter Selma och Snurre, de är JRT de också. 12 och 8 år gamla. Hon är där på foder så vi får hem henne så småningom för parning. Lycka till säger jag till Agneta och Sören med denna lilla pärla.

Idag var det så dags för Singer Gazelle att fara hemåt. Hennes nya matte är även matte till pappa Rassel. Hon var neråt för ett besök hos sitt barnbarn vilket planerats in för lämlig avhämtning av nya agilityhoppet. Pappa Rassel är nämligen champion i agility. Nu återstår det bara för lilla Gazell att bevisa att hon inte hamnat för långt ifrån päronträdet. Vi här på Sjöbolyckans kennel kommer i vilket fall att följa den historian och hålla en eller annan tumme mellan varven. Lycka till säger vi till Carita och Åke och väntar på rapport om hemresa och de första dagarna med pappa Rassel och nya "storebror" Nelson!

När Carita skulle åka följde jag med henne ner till Skillingaryd och företaget Viromin där Agneta jobbar. Carita ville nämligen ta en titt på lilla Java innan hon for hem. Hon känner ansvar som farmor till de små. Verkligen roligt när pappans matte engagerar sig tycker jag.
Ha nu ett bra liv mina små.
Vi har nu tre valpar kvar i den här kullen om någon känner sig hågad. En tik och två hanar.
Det var allt för den här gången!

Utebilder / innebilder & svarta ulltottar!


Bilderna ovan är på Bullen med valp och Prince som är en väldigt bra lekkompis till valparna!
 
Hejsan alla hundvänner!
Nu har det hänt en hel del igen.
Valparna har varit på utflykt i snön och ytterligare en biltur till butiken Viromin där Javas nya matte jobbar.
Hon heter Agneta och bor utanför Vrigstad, där ska Java vara på foder.
Valparna har nu hunnit bli 8 veckor drygt och i morgon onsdagen den 13/2 blir det chippning, besiktning och vaccinering av dem alla. Undrar just hur det ska gå, den 13:de och allting! Har ju haft en del otur med den här kullen som är min trettonde i ordning och registrerades 2013. Jag har fått skicka tilbaka fyra stamtavlor som det blivit fel på. En tik reggades som hane och tvärtom och en tik som Vit/tanfärgad fast alla är trefärgade. Sedan var det ett namn där en bokstav fallit bort. Men nu är allt i sin ordning.
Här kommer lite blandade bilder på mina hundar!
 
 
Sedan var det då de fina små svarta ulltottarna jag varit och tittat på idag. De finns på kennel Mighty Quinn i Skillingaryd. Uppfödare på dessa små godingar är Maria Karlsson.Vi gick uppfödarutbildningen tillsammans och har försökt att träffas med jämna mellanrum. Vi är även varandra behjälpliga när det så behövs. Maria till exempel fick rycka in som parningshjälp åt Thomas när Tilda nyligen skulle paras. Då befann jag mig i Dandie Dinmont´s rasmonter på My Dog i Göteborg. Tack Maria för titten och fikat. Ser fram emot att få återkomma när de är fem veckor gammla. Då ska vi plåta dem på både längden och tvären. Nej skämt å sido, vi tar bara huvudet och från sidan. Ska bli spännande att se hur de utvecklas. Man lär sig så mycket nytt varje gång man får följa en valpkull tycker jag. Här kommer lite bilder från idag!
 
 
Valpar som fortfarande är till salu!
      
Rolls Royce Phantom &  Rover Streetwise heter killarna och så tiken Sunbeam Maberly!
Vid intresse hör av er på [email protected]

Det var allt för den här gången! Killevippen!

Bildbombning!

Hejsan alla hundvänner!

Här kommer jag nu att bildbomba er med foton tagna med min nya kamera.
Det är jättekul att plåta med den, blir faktiskt väldigt fina bilder om jag får säga det själv!
 

Bullen & Liah!

Princepojken!

   
Tilda springer i snön!
   
Bullen 1:a bilden. Chili på den 2:a. Holly är på den 3:dje. Alla mina doggar på den sista!

Chilli poserar!
Liah i förgrunden och Holly & Bullen i bakgrunden.
 
Holly & Chili!
 

Vad nosar ni på kan tro?
 
Och till sist några bilder på valparna som hunnit bli sju veckor!
 

Valparna äter bra, leker och busar med mina andra hundar flera gånger per dag. De har åkt bil två gånger och varit med mig på jobbet en gång och det har gått bara bra! Vi har klippt klorna och avmaskat två gånger än så länge. Vi har även bestämt att Jowett Javelin "Java" ska sättas på foder utanför Vrigstad hos Agneta och Sören Regin. Vilket ska bli väldigt spännande att se vad det blir av den tjejen.

Det var allt för den här gången!
 
 

RSS 2.0