Sjöbolyckans valpar nu och då!

Hejsan alla hundvänner!

Ny länk till bilder på valpar från våran kennel. Ni hittar den till höger bland alla länkarna.
Hoppas att alla vill vara med och visa sina pärlor på denna sida.
Skicka bilder till mig på: [email protected]

Allt för denna gång!

 
Tilda                                                                Calle

Liah är lite blyg av sig!
Liah

Utställning!

Hejsan alla hundvänner!

Lördagen den 21.e augusti var det dags för utställning med 3 hundar i bagaget. Tilda och Liah var där, men även lilla Chili som skulle göra sin debut i ringen. När vi först kom dit var det molnigt på himlen och strax därpå övergick det i regn. Men vi satt torra i vårt tält och väntade på att det skulle bli dags.
Tiden gick och alla sötnosarna gick varsitt varv i ringen med jättefin kritik som följd; medans det busiga vädret passade på att ändra sig ett par gånger till.

Alla 3 gick vidare till omgång 2 så det blev ett par timmars väntan, men vi satt i tältet och hade det trevligt, stillade även vår hunger med varsin grillad korv. Så småningom började 2.a omgången i ringen och då gick det snabbt. Varken Chili eller Tilda fick någon placering i grupperna men Liah knep en reservplats.

När vi åkte hem mitt på eftermiddagen var vi trötta allihop - både hundar och handlers. Men var nöjda med dagen och hade massor med fina rosetter med oss hem.
Dock inga bilder för mamma glömde batteriet hemma.

Det var allt för denna gång!

Vid tangentbordet denna gång satt Elin


Chili Piri Piri och utställningar framöver!

Hejsan alla hundvänner!

Nu är det klappat och klart. Chilis prövotid hos familjen Tencic i Skillingaryd är till ända, hon är nu där permanent på foder.
Nya husse och matte heter Boris och Sonja och nya kompisen Nalle som är en 9 årig blandis. Allt har gått väldigt bra med inskolningen i familjen. Det har även påbörjats viss träning, lite olika konster och så. Hon är väldigt duktig må ni tro! Jag ser fram emot ett gott sammarbete i framtiden. Ha det gott lilla Cili i din nya familj.

Boris, Chili och Sonja.

Utställningar som är på G: Chilis 1:a blir i Skede. Arrangörer är Njudungs BK, och den är inofficiell. Det är en trevlig liten utställning som jag varit med på några gånger tidigare. Vi tar ochså med oss Liah och Tilda dit. Rapport kommer.

Efter detta blir det Helsingborg  på Sofiero. Dit får Chili och Liah följa med. Det är väldigt många år sedan jag var där med någon hund. Hoppas att det fortfarande är lika revligt att komma dit. Rapport kommer även därifrån.

Ha det gott alla hundvänner.

Nytt om Habbe, Nova och Liah!

Hejsan alla hundvänner!

Nu har det hänt en hel del här hos oss!

Nova har fått flytta till en fodervärd i Myresjö som senare blir Landsbro. Nya husse heter Lars Abrahamsson. De två fann varandra direkt och allting har fungerat jättebra. Lasse får hjälp av barnbarnet Johanna. De var här igår och vi skrev alla papper. Nova var verkligen inte svår att få med hem igen. Hon hoppade glatt in i bilen. Lycka till i ditt nya hem lilla Nova och välkommen tillbaka när det är dags för din 1:a valpkull så småningom.



Sjöbolyckan´s Chili Habanero har fått ny familj han också. Flytten gick till Vännered söndag den 1:a Augusti. Nya kompisar är samojedtiken Marja, barnen Olle 3 år och Albin 5 månader, husse Henrik och matte Sara. Inte att förglömma alla hästar och andra hundar som finns runtomkring. Rapport därifrån lyder: Allt har gått bra, han blev kompis med Marja direkt, och det har inte varit några problem med barnen heller. Trappan klarades galant på andra dagen. Han har även kollat in omgivningarna lite gran. Närmsta grannen (Saras mamma) har han också besökt. Vi önskar även Habbe ett gott liv i sitt nya hem.

Henrik, Sara och barnen Olle och Albin.

Mentaltest!

Nu har Vip-Win´s Julia genomfört sitt MH



och det gick riktigt bra! Hon var duktig på att lösa alla problemen och uppförde sig verkligen bra. Hälsning, hantering och kontakt gick finfint! Det var bara lilla bytet som hon inte nappade alls på. Springa efter en liten trasa rätt in i skogen är inte hennes melodi tydligen, men det kunde jag sagt innan för det finns ingen jakt alls i den tjejen. Däremot vakt, hon skällde ut spökena och det med besked. Jobbade sig sedan fram till första spöket när matte gått dit, såg att det var en människa där, kul. Sedan nästa helt utan problem. Duktig kicka, eller hur?
Även på passiviteten skötte hon sig galant! Okej! sa hon, vi kopplar väl av lite då!

Liah med testledaren. Följde glatt med. Liah är med på noterna i leken. Liah i full fart. Liah har dragkamp.
 Håller koll på spökena så dom inte tar matte. Skäller ut dom rejält! Men matte då, vart ska du gå? Okej jag hjälper väl dig då matte!
Okej jag hjälper väl dig då matte! En människa här också! Okej! Liah är passiv.
Dumpegubben och rasslet var lite otäckt tyckte hon men löste även detta, for bak en bit vid själva överraskningen men hon kom fram och undersökte bägge grejerna väldigt noga efteråt. Avståndsleken var inte så kul, hon morrskälde lite på den lustiga figuren som hoppade omkring där borta. När vi sedan gick fram och hon såg att det var en människa var det kul igen. Så till lek och skott, hon avbröt leken för ett ögonblick när skotten kom men tog snabbt upp den igen. Inga problems där heller alltså.

Vilken mystisk typ du matte! Vilken kul grej du hittade här matte! Den var ju inte läskig alls.
Avståndsleken lite läskigt. Kollar in den läskiga gubben. Kul, nu leker vi igen!

Grattis Liah till välngenomfört mentaltest.

Arrangör var Smålands och Ölands LO och platsen var Sonarps kvarn.
Mentalbeskrivare Carina Melanoz och testledare Kirsi Selin.


Stort tack till er alla för att vi fick vara med!

Det var allt för denna gång!

RSS 2.0