Long time no se!

Hejsan alla hundvänner!
Nu var det verkligen länge sedan jag var inne här för att skriva något.
Det har hänt en hel del sedan sist men jag har inte haft någon lust att skriva. Jag har även hand om Dandie Dinmontklubbens hemsida och blogg så där har jag varit inne. Tiden och lusten räcker inte alltid till.

Vi har i alla fall varit på clubshow med Holly och Bullen. Samtidigt tog vi några dagar i Vadstena gubben o, jag. Vi hyrde en stuga på campingen utanför Vadstena. Där skulle även utställningen hålla till med tipsrunda och samkväm med grillning på kvällen före.
Prince fick följa med han också och blev naturligtvis charmtroll nummer ett under tiden vi var i Vadstena och på clubshow! Han hade fått mjäll i pälsen vilket troligen berodde på för mycket proteiner i maten enligt veterinären så han behövde komma ifrån mamma Liah som han fortfarande diade ibland. Så med detta och bad i återfuktande schampoo blev vi av med det problemet. Samtidigt som han fick en massa social träning i att träffa folk, andra hundar och bilåkning. Han skötte allt detta med glans!
  Prince nio veckor!

Resultat på Clubshow blev för mina hundar: Holly bästa juniortik med HP och trea i konkurensklass. Bullen blev etta av tre öppenklasshanar men utan HP så därför fick han inte gå vidare. Mattes älsklingar alla tre, skötte sig fint hela veckan.

Här är några bilder från vår resa!
   
Motormuseet i Motala     Utsikt överVättern          Övralid                         Farfarsstugan      
     
   
Dagen före clubshow, alla samlas för fika o, samkväm under en underbar kväll vid Vätterns strand!

Liah och jag har varit på mörkerspårning och det var spännande må ni tro! Vi lade spår åt varandra vi som gått kursen. Oj vad allt ser annorlunda ut i skogen när det är mörkt. Liah skötte sig bra, hade bara lite bekymmer med ljuskäglor som förvillade henne lite. Vi hade tre personer till med oss som ville kolla hur hon fungerade i spåret. Spårslutet hittades dock efter en ringning tillbaka och en avstickare på nått färskt vilktspår. Hon är duktig den tjejen!

Nu har lilla Prince hunnit att bli 12 veckor, i dag faktiskt. Än är det ingen som velatl köpa honom med bibehållen avelsrätt, så han får väl gå kvar här tills vidare. Vilket inte gör mig något för han är helt underbar i sitt temperament. Kommer när jag ropar på honom, vet vad han heter, följer i mina fotsteg när vi är ute och går. OCH han går lös!!! De andra hundarna älskar att busa med honom,det är bara Tilda och Bullen som inte riktigt är med på noterna. Men de accepterar honom bättre nu. Han är även toppen när vi träffar andra hundar, inte heller rädd för stora hundar vilket ni kan se på en av bilderna. Där träffar han på den stora blandisen Hugo. Han har även en ny kompis i Havanaisen Algot och så i Sigge som är en av mina uppfödda valpar, syster till våran Chili faktiskt. Han älskar att busa med alla tror jag.

Här kommer lite fina bilder tagna av en kompis med superkamera. Tack Lina för fina foton.

Mamma jag älskar dig! Puss,puss!

         
Hugo o, Prince             Prince är så nyfiken         Sigge o, Prince
     
Jag kanske också kan få bli spårhund, jag kan nosa o, springa fort jag med!

Det var allt för den här gången!

RSS 2.0