Hummer tre veckor!

Hejsan alla hund vänner!

Idag Fyller Hummer tre veckor, oj vad tiden går!
Det har hänt en hel del sedan sist.

Jag kan gå!

Han har öppnat ögonen, passerat 1 Kg, kan kissa & bajsa själv och har börjat gå.
På riktigt alltså, inte bara kravla omkring!
Nu piper han också väldigt när han känner sig ensam och då kommer mamma fort.
Nyss var hon på väg ut efter att varit i valprummet flera timmar, då pep Hummer och mamma vände som på en femöring och hoppade i lådan. De är då för söta.
Chili är riktigt duktig på att städa och hålla rent i valplådan, jag behöver inte göra någonting än så länge.

  Ylar för full hals. 

De andra hundarna är väldigt nyfikna nu. Speciellt Liah, tror att hon känner av modersinstinkterna efter som hon ju själv skulle haft valpar nu. Hon skulle gärna krypa i lådan och ta hand om Hummer själv. Holly tycker att det kommer konstiga ljud från lådan, då vänder hon så där sött på huvudet och lyssnar intensivt. Så kommer hon lite närmre men hon vågar sig bara precis över tröskeln till rummet när jag är där inne.
Ska bli spännande att se hur de reagerar när han flyttar ut i köket. Undrar bara hur jag ska göra nattetid, om vi ska ta in honom i sovrummet då. Tror att Chili börjar tröttna på att inte få vara med där på natten.
Jaja vi får vänta och se.

Så här mysigt och avslappat är det när Chili matar Hummer.
Snacka om avslappat!

Det var allt för denna gången!

Hummer fyller en vecka idag!

Hejsan alla hundvänner!

Idag har vi födelsedag. Hummer blir en hel vecka. Oj vad tiden går fort.
Mamma Chili är en utmärkt mamma. Hon vill vara med sin son nästan hela tiden. Igår var hon med oss på en liten kort promenad runt åkern men ville sedan snabbt in till den lilla parveln igen. Hon ligger och låter honom dia mest hela tiden så ni må tro att han blivit stor. Gjorde en liten snabb jämförelse i går på några kullar bakåt i tiden och han ligger bra till vill jag lova. Vet inte hur det ska sluta om det fortsätter i den här takten.
Han är en liten goding i alla fall. Se själva och bedöm!

Idag en vecka gammal.
Mamma Chili och Hummer The only One!


Vilar tryggt hos mamma Chili!
Vilar tryggt i mammas famn!


Vad Liah beträffar så har hon gått tom. Inga Dandievalpar här och nu i alla fall!
Synd, jag hade verkligen sett fram emot min 1:a kull med små Dandietroll. Men den blir ju den 1:a när den än kommer. Jag har ju nått att se fram emot i alla fall!

Det var allt för den här gången!

Valp!

Hej alla mina hundvänner!
Så var det då avklarat.
Chili har fått valp. Jaa, det blev bara en enda liten söt kille.
Han vägde 215 gram och är nästan helvit.
Valpningen gick superbra, Chili var riktigt duktig på att tvätta den lilla krabaten ren.

Precis nyfödd.   

Det tog en stund innan moderkakan var ute och när hon tog sig an den så höll hon på att svälja hela lillkillen. Matte fick rycka in och hålla emot så gick det bra. Han piper det lilla livet så fort mamma bäres ut för kissning. Han blir ju alldeles ensam då, den lilla stackaren. Men det ska nog gå bra att ha en ensam valp också.
Trodde en bra stund att det skulle komma åtminstone en till för Chilli låg och skakade men det var väl bara eftervärkar kan jag tro.


Funderar på namn! Kanske Hummer eller Humvee! Vad tycker ni?

Löpande rapporter kommer!
Det var allt för denna gång!

Mymlans flytt och lite till!

Hejsan alla hundvänner!
Lite nytt.

Söndagen den 20/10 var familjen Hitz från Skruv här och tittade på Mymlan. Familjen kommer från Middelburg som ligger i Holland, de har bott i Sverige sedan i somras. De fastnade för denna lilla sötnos och jag fastnade för denna familj så köpet avgjordes.
Barnen var nog förväntansfulla när de åkte hem och hoppades nog att veckan skulle gå fort.

Fredag 25/10 besiktning utan anmärkning och avhämtning på kvällen.
Wouter kom ensam eftersom hemkomsten med Mymlan skulle vara lite hemlig för barnen till lördagen.
  
Skulle tro att barnen Marley, Roza och Owen blev glatt överraskade lördag morgon när de vaknade.
Jag har redan fått rapport om de första dagarna i nya hemmet.

Owen, Marley och Roza med Mymlan.  

På kvällen var Mymlan inte så glad. Hon ville varken stå, gå eller sova.
Lördag morgon gick allt lite bättre när hon träffade barnen som hon tycktes känna igen och sedan gick det inte lång tid innan hon tog en upptäcktsfärd genom huset. Hon nosade in hela sitt nya revir.
Mymlan fick kolla in trädgården under dagen då Wouter och Tanneke jobbade utomhus. Hon följde efter dem båda och visste inte vem hon skulle vara hos. De hann även med en resa till Nybro och Mymlan var säker så länge hon kände kopplet och att nya husse och matte var i närheten.
Efter detta trodde familjen att hon skulle vara både hungrig och trött. Men ack vad de tog miste, Mymlan ville varken äta eller sova. Den natten var hon ledsen och gnällde en del.
Söndag inleddes med att köpa lite Doggy topping och då gick det bra att äta tyckte Mymlan som sedan efter promenad somnade framför spisen.
Natten till måndag sov hon i sin bur hela natten.
Mymlan blev jätteglad när husse kom hem efter jobbet. På kvällen blev det Halloweenparty med massor av barn. Mymlan tyckte nog att det var riktigt kul att vara medelpunkten. Hon visste inte riktigt hur hon skulle bete sig! Sov även hela den natten. Jag tror nog att hon har anpassat sig riktigt bra redan.
Ha ett bra liv lilla Mymlan!


Nu går vi bara här och väntar på att Chili´s valpar ska anlända.
Det är nog inte lång tid kvar tror jag. Hon äter inte så bra men hon vill fortfarande följa med på promenader. Vi har idag varit ute en timme i skogen. Hon skuttar på som vanligt men visst märks det här hemma att hon är tröttare mellan varven.


Börjar även tro att det är nått på Liah nu. Har idag kollat hennes mage och nog syns det en liten rundning. Dessutom har hon blivit bred över ryggen och är väldigt mjuk där bak. Men som tidigare sagts så vågar jag inte riktigt tro, bara hoppas!

Vidare rapport följer!


Det var allt för denna gång!


RSS 2.0