Ögon och knä!

Hejsansvejsan!

Nu är det delvis avklarat!

Veterinärbesök angående Ögonlysning på Smulan och Patella undersökning på Tilda, Calle och Nova. Alltihopa avklarades utan några som helst anmärkningar. Det hela avlöpte alldeles smärtfritt och alla hundarna skötte sig exemplariskt.  Ett helt lass med stenar föll från mitt hjärta. Nu är det bara ögonlysning kvar på småttingarna. Tid är beställt till 11/5. Att jag inte gjorde detta samtidigt har ekonomiska orsaker, det är ju inte precis gratis.
Innan detta datum har vi MH på Tilda, Calle och Nova. Det ska genomföras på långfredagen. Det blir nog en Låååång fredag, och vi är nog väldigt trötta när kvällen kommer. Rapport från MH och kommande ögonlysning kommer så småningom. Ytterligare att oroa sig för......, men det ska nog gå bra!

Ha det gott alla hundvänner!

Utställning i Malmö


Nova på utställning i Malmö 2009-03-21        Tilda på utställning i Malmö 2009-03-21

Hejsansvejsan alla hundvänner!

Så har det då varit dags igen. Vi ställde klockan på halv fem, dottern och jag. Emelie var med som sällskap och chaufför. Det är ju lite långt att köra själv fram och tillbaka på samma dag. Förresten önskas ett stort grattis Emelie till alldeles nya körkortet. Vi hade trevligt på vägen ner, kom i god tid och installerade oss vid ringside. Bedömningarna kom igång vid klockan nio. Nu var det bara att vänta på våran tur.
Nova var först på tur att gå in i ringen. Hon fick ett 1:a pris och blev sedan placerad som delad reserv. Se kritiken nedan. Efter juniorerna var det Tildas tur. Första gången i öppen klass. Tyvärr blev det ett blått band denna gång, men samma hund med hem som dit.  Se kritiken  nedan.

Dommare var Ingela Nilsson, och hon tyckte så här.

Sjöbolyckan´s Vega Super Nova:
Litet huvud, men m. bra prop. Ngt lätta öron.
Utm front. Välkroppad. Bra bakställ. Önskar henne 2 nr större.
Rör sig bra. Visar sig trevl.

Vip-Win´s Tilda af Oliver:
Långt huvud, som kunde ha flatare kinder.
Små mörka ögon. Ngt framskjutna skuldror.
Välkroppad. Svansen kunde sitta högre.
Ngt knappa bakvinkl. Rör sig lita trångt.
Tiken kunde vara fördelaktigare trimmad. Det är hon värd!

Vi tar nya tag framåt!

Ha det gott alla hundvänner!


RSS 2.0