4:a veckor och utställning!

Hejsan alla hundvänner!


Nu så är klimpen 4:a veckor redan! Oj vad tiden går fort.
Han har blivit bra mycket livligare nu och Liah vill inte vara så mycket hos honom.
Helst inte alls på natten men han är väldigt duktig på att vara själv.
I förrgår började vi med vanlig hundmat som han smakade försiktigt på. Tog några pluttar och smackade lite förnöjt. Han tyckte nog att det var lite mystiskt tror jag. Mammas mjölk är fortfarande godast men det går lite bättre för varje dag. De andra hundarna vill gärna gå in till honom och Liah tycker det är helt okej! Men det tycker inte jag. De får nosa lite på honom när han är ute på golvet. Då är både Tilda och Chili där och tvättar. Får passa på Holly eftersom hon vaktar Prince gentemot de andra. De får inte komma fram till honom om hon är närmast. Vill verkligen inte ha ett slagsmål i närheten av lillkillen.


I dag har jag varit på hundutställning i Borås! Tycker denna utställning är så trevlig och på ett lagom avstånd. Med mig hade jag som bärhjälp och fotograf, Elin min yngsta dotter. I bilen fanns även Anette och Erene som är två andra Dandieuppfödare. Erene ställde sin tik Maja och Anette var med för att titta. Tackar dem för trevligt sällskap och en mycket trevlig dag!

Holly skötte sig galant idag. Gick fint i ringen och tyckte nog att det var riktigt kul. Hon är ett riktigt litet charmtroll och alltid glad och tillgiven. Hon fick Exellent med Ck och blev 4:a bästa tik.


Hollys kritik:
Very nice junior bitch. good feminin head, correct Dandie topline, good coat, nice front and rear good mover.

Bullen skötte sig fint utanför ringen som vanligt. Han går i sin egna lilla värld och luktar på alla andra hundars rumpor med risk för att få sig ett tjuvnyp men han klarade sig från detta även idag. I ringen ville han inte alls trava, han tyckte det var för blött och inget kul alls när man måste gå fint! Han är dock mattes älskling i alla fall. Bullen fick ett Very good idag.


Bullens kritik:
Good large head, correct eye, good rice over the loin, front could be better, good coat.

Det, gott folk var allt för denna gång!

Redan tre veckor!

Hejsan alla hundvänner!

Mamma Liah skyddar sin son.

Nu har det redan gått tre veckor i Princens liv. Han har kommit upp på benen och kravlar runt hej villt i valplådan. Han väger nu 1116 gram och har idag varit ute på gräset för 1:a gången.
Prince var lite betänksam när jag satte ner honom i gräset, går det verkligen att promenera på detta underlaget tycktes han tänka! Han passade dock på att ta en tur till mjölkbaren när mamma Liah ändå var i närheten. Sedan gjorde han ett tappert försök att gömma sig i gräset men det lyckades inte så bra.
När det lite senare åkte förbi en långtradare så morrade lillskiten, han är en riktig liten tuffing, undrar just vad det ska bli av honom!

Redan 3 veckor och ute på gräser för 1:a gången. Prince tre veckor gammal. Prince tycker att det är konstig med gräs men man kan gömma sig i det!

Jag har varit och ögonlyst o, gonioskoperat Holly och Bullen i veckan.
Holly var helt utan anmärkning på båda undersökningarna medans Bullen hade en liten diffus förändring på höger öga vid lysningen och gonioskopin helt UA! Vi ska lysa om honom senare, hoppas att det har försvunnit då.

Det var allt för den här gången!

Prince 2 veckor!

Hejsan alla hundvänner!
Nu har det gått två veckor redan och Prince har idag öppnat sina fina små ögon.
De får ett helt annat utseende när de gjort det. De blir så söta tycker jag.
Liah är en fin mamma som tar hand om sin son men hon är även trygg när hon inte är med honom.
Hon vill gärna följa med på kortare promenader eller springa på åkern och hämta bollar.
Hon älskar den leken!
Här kommer några bilder på guldklimpen Prince Of PurpleRain.

Här har man gosat in sig ordentligt. Mysstund med mamsen!
Nu har det redan gått två veckor sedan guldklimpen föddes. Fina, nyöppnade ögon!Nymatad! Mätt o, belåten!

Det var allt för den här gången!

En vecka har gått!

Hejsan alla hundvänner!

Här kommer bilder på Prins som blir en vecka idag!
Visst är han en riktig liten söting.

Nu är han redan en vecka!Oj vad tiden går, redan en vecka.Redan en vecka gammal!

Mamma Liah tar väl hand om honom, tvättar pussar och matar när han vill.
Hon kan lämna honom kortare stunder och har varit med på promenad och lekstund med bollkastning som hon älskar. Hon är en trygg mamma och vet att han har det bra. De är så söta tillsammans.

Skriver inte så mycket idag för jag orkar inte eftersom min mamma gick bort i onsdags kväll.
Det är lite jobbigt som ni nog kan förstå!

Det var allt för denna gång!

Holly på viltspår!

Hejsan alla hundvänner!

I går söndag var det näst sista gången på Liahs viltspårkurs. Men som ni nog förstår fick inte hon följa med, utan fick vara hemma hos lillprinsen! Jag hade blivit lovad att ta med mig Holly i stället. Så en av de andra kurs-deltagarna fick lägga ett enklare spår till henne. Eftersom hon ju var lite tveksam i spåret när jag lade det senaste åt henne så var jag väldigt skeptisk till hur detta skulle gå! Jag fick hjälpa henne en del i starten för det finns så mycket konstigheter att bli fundersam över tycker Holly. Snittslar som blåser i vinden, kvistar och torr gammal mossa som knarrar och knakar och så går det folk bakom och kollar på henne. Verkligen konstigt men så är det den där intressanta doften som man bara inte kan låta bli att doppa näsan i. Jag fick lotsa henne framåt, gick nästan lite före henne bitvis.

Här går det undan vill jag lova!  Mycket kul!  Här har det lossnat ordentligt!

Efter ett tag så lossnade det hela och Holly spårade på, glömde bort de som gick bakom, nådde slutet och tog klöven i munnen vilket jag inte trodde hon skulle göra. Jag hade därför bett spårläggaren att preparera med en halv bulle bara i fall om att. Och jag hade den andra halvan i fickan som extra belöning om nått annat djur varit framme och snott bullen. Detta behövdes som sagt var inte, utan jag hade fullt schå att ta ifrån henne klöven. Tror nog att detta blir bra för framtiden. Måste ut och lägga lite spår till henne nu. Passa på medans Liah har lillprinsen att ta hand om. Sedan blir det fullt upp att lägga till båda mina spårhundar.

Tar klöven utan problem!

Dragkamp om klöven, Holly vill inte släppa taget. Verkligen kul.

I början av augusti blir det sista gångan på kursen. Då står det mörkerspårning på programmet vilket ska bli riktigt spännande. Sedan kör vi ett anlagstest på Liah imitten slutet av den månaden. Det måste gå 75 dagar efter valpningen. Rapport kommer när det är gjort.

Det var allt för den här gången!

En Prins är född!

Hejsan alla hundvänner!

Liah´s bebis är född. Det blev en prins och hans namn skall vara Prince Of PurpleRain.
Prince Of PurpleRain
Han är redan mammas stolthet, så fört han piper är hon där och kollar. Vad skall göras nu, tvätta lite, se till att han gör sina behov eller kanske behöver han mat? Liah sköter moderskapet perfekt trots mjölkstockning första dagen. Jag fick mjölka ut så det inte skulle vara så spänt. Tror att hon skulle haft mjölk till minst fyra men vi är tacksama för denna guldklimp.
Valpningen gick superbra! Jag fattade knappt att det börjat innan det var över. Alltid lär man sig något nytt.
Inne på dygn 2  1/6 2012  1/6 2012
Slutet gott allting gott.
Så levde de lyckliga i alla sina dagar!

Nä, skämt å sido uppdateringar kommer!

Dety var allt för denna gång!

RSS 2.0