Ny rapport!

Hejsan alla hundvänner!

Nu är Dansarna installerade hos sina nya undersåtar. HaHa jag bara skojar, nya familjer menar jag.
Det har rapporterats att allting gått över förväntan. Nya kompisarna accepterar de små, men fostrar dom också. Precis som det ska vara i en flock. Hoppas på god framtid för pärlorna. Maja i utställningsringen och Polka på agilityplan. Vet inte än om hon ska heta Polka, rapport om detta kommer senar

Helen hämtar hem sin efterlängtade Maja.  Sista bilden på familjen Dansare.  Erica & Jimmy med dottern Ebba hämtar hem sin nya agilitystjärna Polka.

Idag har vi varit på skogspromenad med hundfamiljen Karlsson och deras matte Maria. Det var bara Calle o, Nova som fick vara hemma. Jag tyckte att det räckte med tre hundar så här första gången vi träffades med hund. Maria och jag går uppfödarutbildningen tillsammans.
Alla hundar blev snabbt kompisar och promenaden fortlöpte problemfritt.
Här kommer ett fåtal av alla fina bilder som togs.


Paco, Mighty,Zassa, Tilda & LIah. Nicko sprang före.

Hela gänget på väg framåt. Mighty kollar varför vi dröjer Mighty och Paco är Tildas nya kompisar. Mighty, Paco och Nicko utforskar skogen. På språng mot nya mål. Liah i gröngräset. Tilda vägleder Liah på skogspromenaden. Paco är nyfiken på Tilda och Liah.  Söta lilla Liah är trött. Zassa, Paco  & Mighty Här är Mighty.

Visst ser det mysigt ut!
Jag hade i alla fall jätte trevligt på min skogspromenad.

Ha det gott tills vi hörs eller ses igen!


Rapport om Danskullen och Liah!

Hejsan alla hundvänner!

Nu är det klar, Let´s Polka Dot Com blev godkänd. Nya Husse och Matte heter Jimmy O, Erica Kronstrand.
Hon får också en massa nya kompisar så som dottern Ebba och fyra andra hundar. Jackarna Aztrid o, Caiza och Schnauzrarna Nixon o, Stella. Nya bostadsorten blir Vikingstad/Linköping. Polka kommer att få träna agility på heltid. Hon ska bli stjärna, hoppas vi på i alla fall.

Har hört ifrån Månstorp att Majja har det bra. Hon har kommit in i gänget och alla tycker att hon är söt. Pappa Scooby fostrar henne och Moa är lektant. När hon tröttnat på det så sätter hon sig på henne.

Nu är alltså Liah ensam valp kvar, hoppas att hon inte kommer att sakna Polka allt för mycket!
Men hon har ju i alla fall Nicko, och dom har blivit väldigt såta vänner! Russlarna tycker inte så bra om henne. Calle tycker bara att hon är jobbig. Tilda bryr sig inte så värst mycket om henne och Nova har varit väldigt inriktad på Polka så vi får se hur det blir mellan dom nu.


Återkommer med ny rapport snart om hur det går.

Ha det gott tils nästa gång!

Tre nyheter i en!

Hejsan alla hundvänner!
Nu har vi lite nytt att berätta igen.

Drink nummer två ur Absolutsviten är testad, med beröm godkänd! Absolut Passion inte så söt som Banini men otroligt god. Vet dock inte vilken jag ska klassa som etta eller tvåa. Det är nog väldigt beroende på vad man är mest sugen på för tillfället, en sötare drink eller inte. Prova själva och bedöm. Skriv gärna kommentar till mig och berätta. Sista drinken kommer jag att testa så småningom.

Nyhet nr:2 Let´s Tango With Maja har flyttat ifrån oss till sitt nya hem i Månstorp/Jönköping. Där hon nu bor tillsammans med pappa Scooby och tiken Moa. Nya matten heter Helen Johansson. Maja kommer framförallt att synas i utställnings-ringarna framöver. Stort lycka till i framtiden önskar vi matte och Maja.

Nyhet nr:3 Nicko har nu avverkat premiärturen på cykel. Detta evenemang avlöpte utan några som helst problem alls. Det verkade faktiskt som om han aldrig gjort något annat i hela sitt liv. Jag tror han tyckte att det var skönt att få sträcka ut på benen så där riktigt ordentligt.

Ha det gott alla där ute i hundvärlden!

Rapport!

Hejsan alla hundvänner!
Nu var det ett tag sedan ni fick någon rapport, men det har varit lite mycke nu.
Valparna växer, de är nu 7 veckor och ska snart besiktigas. De har verkligen haft tur med att Liah kom hit. Har i henne fått en riktig kompis att busa och brottas med. Lite synd att de bara var två syskon i kullen, men som sagt var fick de ju en syster till. Lilla Let´s Polka Dot Com har fortfarande inte hittat nått hem, men det dyker väl upp nått så småningom.

    Leker med en frolic.  Maja letar efter mera frolic.

Polka letar godis!  Vad gömmer sig här bakom tro?  Polka & Tango Letar efter nåt gott!

Provsmakningen av drinkarna har jag inte genomfört än som utlovat. Absolut Banini kan jag dock rekomendera, den var god! Testar nog Absolut Passion i helgen.
Annars är allting bara bra, det flyter på som man brukar säga.
Ha det gott alla hundvänner!

Rapport!

Hejsan alla hundvänner!
Här kommer en rapport om läget på Sjöbolyckans kennel.

Uppfödarutbildningen har dragit igång igen. Nu med delkursen om utfodring. Vi diskuterade hundmat så det nästan osade. Var och en är ju salig i sin tro. Nej skämt åsido, det är mycket att tänka på så att hunden får det den verkligen behöver. Väldigt kul och intressant. Rekomenderas för fler uppfödare. Avslutas med Juridiken som är den tyngsta biten, senare i höst. Sedan är vi klara, Pust!!!

Den dansande kullen har hunnit att bli 5 veckor och Let´s Polka Dot Com letar fortafarande efter ett nytt hem. Är det någon som vill ha en (eller vet om någon annan som vill ha en) underbart söt liten strävhårig tik så är ni välkomna att kontakta oss. Hon är orädd och frammåt i alla lägen.
Let´s Tango With Maja är också hon en liten tuffing, fast med lite mera humör. Hon längtar nog efter att komma till sitt nya hem och nya kompisarna som hon kan busa med.
 Maja sover med mamma. Sträcker ut sig i gröngräset. 

Nu har Liah kommit till oss och hunnit att vara här några dagar. Hon är en självständig tjej som busar friskt med dansarna. Hon vill även vara med de andra hundarna i flocken vilket inte alltid uppskattas till fult ut. Hon tycker att livet är rätt stenkul ändå, man kan ju faktiskt leka med själv.
   Här med nya kompisarna, Dansarna!

Nickogossen är nytrimmad och ser helt annorlunda ut. Men det kommer nog at bli bra när det börjar att växa ut igen. Han tycker inte att det är kul att trimmas, men är väldigt duktig på att vara stilla bara han får ligga ner det mesta. Han är i alla fall väldigt nöjd efteråt.
     

Nytt från Luxemburg. Drinkarna har varit i  St tropez på semester. Lyckliga dom, undrar just om dom bara har latat sig. Se själva på bilderna. Dom är nu hemma i Luxemburg igen.
Sött! Eller hur? ST Tropez Security & Rescue Team. Boston vilar ut efter en heldags jobb i Räddningstjänsten i St tropez India på väg till nya uppdrag.


Har även hört från Banini nu Ella i Aneby. Hon har det bra och är väldigt duktig på att hålla sig till sin nya matte när dom är på tomten. Tyvärr ingen bild.

Jag har varit på handlerkurs för Gerhard O´Shea igen. Denna gång fick Nicko följa med första dagen och Nova den andra. Hon var verkligen duktig eftersom hon aldrig tränat på detta innan. Jag fick även lite beröm för båda ekipagen. Inte illa, va?
Helen, Majas nya matte var också med och tränade. Här ser ni henne med blivande kompisen Moa, bakom den svarta hunden. Hon får en egen bild också! Det bådar gott för framtida utställningar för Maja.

   

Det var allt för nu, tills vi ses igen, ha det gott!





RSS 2.0