Valpar!

Hejsan alla hundvänner!

Nu är det snart dags för Smulan & Hobbes valpar att komma! Det har varit, och är lite av en pärs denna gång. Smulan har nämligen matvägrat ganska rejält denna gång. Det är inte smidigt att få en hund som inte vill äta, att göra det. Jag kan nu alla trick som funkar på henne, och det mesta om "tvångsmatning". Hon har gjort detta även de andra gångerna hon fått valpar, men inte så länge, så nu blir det inte någon mera kull på henne. Smulan är nu extra tjurig och tolererar inte att vem som helst är i närheten. Hon är nog väldigt trött och vill helst vara i fred. Promenader är inte så kul, hon bara väntar på att vi ska vända och gå hem igen!
Knappt två veckor kvar, rapport följer!

Tilda & Calypsos valpning börjar också att närma sig, drygt tre veckor kvar. Tilda äter som en häst, och vill ha mat hela tiden, vilket är betydligt lättare att hantera. Hon är pigg, men trött och vilar sig mycket. Hon följer glatt och villigt med på promenaderna fortfarande. Tilda kan vara lite avig mot de andra om hon är trött och vill vara ifred. Annars kan hon till och med fortfarande leka lite på sina vilkor.
Uppföljning kommer även här!

Ha det nu gott i vinterkylan och den myckna snön.
Tills vi hörs igen!

Trimning och Vinterpromenad

Hejsan alla hundvänner!

Jag måste få berätta en lite rolig historia. Det började med att jag trimmade Nova och fick ont i mina fingrar. Detta var ju inte bra eftersom jag tänkt att fortsätta med de andra hundarna lite efter hand nu när jag skulle vara ledig ända till söndag. Men med lite blodad tand så tänkte jag att jag åtminstone kunde fortsätta med tassar och klippa allas klor, detta var i går på Trettondags afton.
Sagt och gjort, jag började med Nicko. Tog hans Tassar med maskin, fortsatte med klorna och putsade lite uppåt benen med saxen. Det var så roligt så jag bara fortsatte nästan hela hunden klar! Tänkte inte på mina fingrar alls. Nu var det dock så att det var ett tag sedan han trimmades, så öronen var så utvuxna så dom måste trimmas ordentlig. Vilket resulterade i "kala" öron, och det är ju inte så bra när man ska promenera i ca 10 minusgrader. Detta kom jag på i morse när han varit ute på 1:a kisserundan i trädgården och kom in med iskalla öron. Vad göra? Jo, hade jag inte ett par benvärmare förr i tiden. Letade som en galning men hittade inga. Hade nog åkt med i nån utrensning som gjorts genom åren. Så jag fick plocka fram stickor och garn och tillverka Nicko en mössa, som fodrades med lite mjukt tyg. Se så fin han blev i sin nya utstyrsel o, den nya Frillan!

Nicko i sin nya mössa!  Här visar Nicko upp sina nytrimmade öron och sin nya fina frisyr.

    Nicko är nytrimmad, det är inte Liah.


Så till promenaden. Mycket snö har det blivit sedan i går, i natt och på förmiddagen i dag under tiden jag stickade! Men promenad blev det ändå, i ca 25-30 centimeters snödjup. Vi pulsade på uppåt skogen, fyra russlar före och två dandisar efter i den något upptrampade fåran. Det var verkligen jobbigt, så det blev inte längre än upp till skogsbrynet. Hundarna blev glada när vi vände. Jag fick dock lite roliga bilder på de fyrbenta i snön.
Kollar in nått spännande.  Ute på djup snö!  Här var det verkligen djupt!
Liah tycker Nicko är fin i nya mössan.  Kollar in om det kommer nån från skogen!  Hör något under snön!
Kollar in i skogen efter tomten kanske?  Calle i snögalopp.  Smulan i full fart.
På promenad med nya mössan.    Vi syns inte, då finns vi inte!
Kolla in så mycke snö! Det har vi inte haft på flera år tillsammans.

Hej då för denna gång!

På valpfronten!



Hejsan alla hundvänner!

Ett riktigt Gott Nytt År och en god fortsättning önskar vi er alla från Sjöbolyckan!

Nytt på valpfronten är att Smulan nu har gått 3 veckor sedan 1:a parningen och är förmodligen dräktig. Hon har redan blivit mera tillgiven och kelesjuk. Hon är tröttare och sover mera och har redan blivit lite kinkig med maten. Så nu är det bara att hålla en tumme för Smulan och Hobbe´s kommande kull. Hoppas på många fina valpar. Kanske blir det namntema från "Sagan om ringen" eller ett gäng kommisarier. Jag har inte bestämt mig än!

Tilda har bara gått 1½vecka sedan sin 1:a parning, så där kan vi inte bidraga med någon information ännu.

   

Ha det gott, så hörs vi snart igen!

RSS 2.0