Sjöbolyckan´s valpkullar

                                           
1:a Tillie & Ville´s valpar    2:a Tillie & Ville´s valpar     3:a Tillie & Scooby´s valpar  



4:a Smulan & Hugos valpar

Mitt intresse för uppfödning startade när vår jrt, eller rättare sagt min dotter´s Jacke gick igenom mönstringen och blev "godkänd Jack Russell Terrier". Hon har även gått igenom mentaltest, vilket hon klarade galant.
Vi bestämde i alla fall oss för att prova med en kull. Där blev fyra valpar, tre hanar och en tik, vilken vi sparade ifall vi skulle fortsätta med uppfödning. Alltså fortfarande inget bestämt om kennelnamn. Val av namn till valparna blev bakverk. Kexet ,Bullen, Kakan och Smulan. Första sålda valpen hamnade i Ronneby men bor nu i Karlshamn. Nästa kom till Rydaholm. Nummer 4 tiken skulle ju bli kvar, men det verkade som om även nr 3 skulle bli kvar. Hittade till slut en dam i Jönköping som efter övervägande om vilken hundras hon ville ha, blev sugen på en Russell. Denna hane är utställd med gott omdöme.

När det så hade gått några månader blev suget för stort efter en ny kull. Sagt och gjort, valet föll på samma hane.
Blixtutryckning, för Tillie hade redan börjat löpa. Parning gick bra, och jag kunde snart konsratera att hon var dräktig. Det blev fyra valpar även denna gång, med samma fördelning som sist. Namnen denna gång blev godis. Mix Of Twix, Take A Break,Tast Of Japp och Have A Daim. Tiken  fick flytta till Gnosjö. Hanarna hamnade i Kopparberg, Tvååker respektive Stockholm.

Jag kände nu att jag fått blodad tand. MH på Smulan, tiken jag sparat, gick bra efter mina värderingar. Hon är även utställd med gott omdöme. Bl,a bästa juniortik på JRT special. Började även nu att fundera på Kennelnamn, och bestämde mig för Sjöbolyckan´s vilket gick igenom  direkt. (hade två till i reserv) Fick allt klart i oktober 2006.
Tredje kullen planerades, hane hittades. Det blev Vip Win´s Scooby Doo Darling. Denna gång blev det två hanar och en tik. Tyvärr hade tiken ett fel på sin matstrupe som gjorde att hon inte fick behålla maten. Veterinärbesök med röntgen genomgicks, och specialbehandling utfördes, så nu mår hopn bra. Har efter tio månader flyttat till Norrköping, och en broder  hamnade i Södertälje. Den andra bor i Vetlanda. Dessa valpar heter Tingeling Doo, Desoto Doo och Scrappy Doo.

Så var det dax för min lilla Smulan att löpa för tredja gången, hane var sedan länge utsedd. Första försöken gick inte så bra. Smulan var inte alls med på noterna. Sagt och gjort, Hugo fick  ölja med oss hem, och på femte dagen blev det av. Tre valpar även i denna kull, men bara tikar. En hamnade utanför Borås, en i Nossebro, och sista i Linköping.  Temat för det här gänget blev väldoft. Mexx Ice Touch, Kenzzo Amour och Gucci Envy Me.

Kull nummer fyra


Guzzi Envy Me

Här är söta lilla Gucci"gos"Envy me. Hon föddes först i en kull på tre tikar. Hon bor numera i Linköping och ni kan följa henne på caizaco.blogg.se. Hon ska träna agility, och så småningom tävla. Hoppas att det går bra.
Mexx Ice Touch

Nr två i gänget, Mexx Ice Touch, nu mera Zelma. Hamnade utanför Borås i Målsryd (utanför Borås). Där bor hon nu med husse och matte.
Kenzzo Amour

Sist men inte minst har vi Kenzzo Amour, heter nu Kenzzi. Hennes nya familj tyckte att det blev mera feminint så. Hon bor nu i Nossebro.

Smulan & Hugo´s valpar




Det här är Smulan , Hugo och deras valpar!
Min 4:de kull som uppfödare.
Hugo har ett 1:a pris på Boråsutställningen 2004.
Smulan godkänd mentalbesktivning + ett bästa tik  juniorklass
på Jack russelspecialen 2005.
Det blev tre tikvalpar som såg nattens ljus den 7/1 2007.
Först utt kom lilla Gucci Envy Me. Nr 2 Mexx Ice Touch,
och sist men inte minst Kenzzo Amour.
Alla Valparna är sålda.

RSS 2.0