Ännu en mysträff!

Hejsan alla hundvänner!

Så vart jag sugen på en träff med vännerna Lina & Rebecka igen!
Vi hade en sådan trevlig eftermiddag förra veckan så det är väl värt en repris.
Meningen var dock att vi skulle lägga ett blodspår till Liah så att de fick se hur det går till men lilla vimsiga jag glömde klöven hemma. Inget blodspår utan slutapport, så detta får vi ta en annan gång.

Idag hade jag Dandiegänget med mig så det blev lite nya hundar för Hugo, som inte träffat Liah och Holly tidigare. Denna konstellation gick också superbra. Vilka goa hundar vi har!
Rebecka hade som vanligt sin fina kamera med sig och tog bilder nästan hela tiden.
Var nyss inne på hennes blogg och snodde den här fina på Hugo och Holly. Visst ser det fräckt ut. Holly lekte ganska villt med Hugo. Hoppade som en galning upp på/mot honom flera gånger.


Tack till Rebecka för den snodda bilden. Och tack båda för en trevlig stund tillsammans.

Detta gör vi snart om igen hoppas jag.

Det vara allt för den här gången!

Mysträff!

Hejsan alla hundvänner!

Igår hade jag, Bullen, Tilda & Chili träff med Rebecka och hennes Hugo, Lina och hennes Algot & Sigge stämt träff hemma hos Lina för en fika & pratstund med efterföljande promenad.
Lina hade bakat äppelpaj som vi fick vaniljsås till och så kaffe förståss. Vi hade en mysig pratstund om hund, hundträning och Rebeckas tecknande, och så lite jobb också förståss. Rebecka & Lina jobbar som vikarier där jag arbetar. Rebecka fick ett uppdrag av Dandiklubben att teckna en förstasida till vår tidning, vilket hon glatt accepterade. Ska bli spännande att se detta resultat. När vi hadde pratat klart så tog vi oss ut i skogen för en runda med mycket bus mellan hundarna och prat mellan oss tvåbeningar. Rebecka passade på att plåta våra hundar också. Det är ingen ide att ta med egen kamera när hon är med. Hon tar så superfina bilder, tack för att du delar med dig av dem.

Nedan ser ni några av dem. Tack Rebecka!

Hugo & Bullen blir nya kompisar.
Hugo o, Bullen, nya kompisar!

 Fullt ös!       Fullt ös!       Fullt ös på Bullen
Chili, Tilda, Sigge & Algot.    Tilda & Chili.                Bullpojken.
Tre polare springer i kapp.  Tilda sitter fint på sitt vis.  Chili, Tilda & Sigge som är son till Tilda och halvbror med Chili.
Algot, Sigge & Bullen.         Tilda.                          Chili, Tilda & Sigge.

Mattes älskling, nu vet jag varför du kom till oss!
Bullen, mattes älskling!

Idag har vi varit och planerat köket nästan klart! Undrar just om kökskillen tyckte vi var extra besvärliga eller ganska normalt besvärliga. Får väl hoppas att vi skötte oss bra. Nu är det bara kontakt, haha, med elektriken och val av matta som återstår. Vad det ska bli skönt när det är insatt och allt är färdigt nån gång i Juni. Detta ser jag verkligen fram emot.

Det var allt för den här gången!

Hunden i City!

Hejsan alla hundvänner!

I lördags den 14 var vi inne i Jönköping jag Bullen o, Holly. Vi var på hunden i city ett trevligt arrangemang som ordnas av köpmannaföreningen. Alla raser och blandisar var välkomna för en fullspäckad dag. Där fanns allt möjligt att titta på. Uppvisningar av olika slag samt prova på grejjer. Diverse affärer var representerade och ett hunddagis och en veterinärklinik var där och talade om vad de pysslar med. Man kunde även kolla sin hunds tandstatus och få lite råd.

 Bild: Marie-Louise Nilsson

Där var även en rasparad om än lite oorganiserad i mitt tycke. Och som avslutning skulle diverse hundar utses till Största/ minsta, busigaste öronen/ yvigaste svansen, och vi fick gå in på Ståtligaste hunden men det blev doch inte vi som segrade i den klassen. Jag tyckte det var kul ändå att visa upp mina fina hundar. Kanske jag missat någon kategori men det får ni ha överseende med.

 Bild: Marie-Louise Nilsson
Stiligaste hunden! Bild: Marie-Louise Nilsson

Det var sex stycken Dandisar som lobbade väl för rasens fina egenskaper. Mina bägge Bullen & Holly, Erenes lilla Maja som blev så trött och lade sig att sova. Britt-Maries kille (vet ej vad han heter) var med, Marie-Louises Frans och så Lenas kille Molgan. Ganska bra uppslutning tycker jag. Detta måste vi göra om nån gång.

Det var allt för den här gången!

Hummerflytten!


Hejsan alla hundvänner!

Nu har han flyttat den "lilla" Hummerpojken!
Nya hemmet är i Skillingaryd hos familjen Babic. Där bor även Hummers pappa Sjöbolyckan´s D.I Thomas Lynley "Bennie" som nyligen blev av med kompisen Max. Det blev så tomt i huset så familjen bestämde sig för att skaffa sig en ny hund. Då föll valet på Bennies son.

13/4 hämtas Hummer pojken av sin nya familj som också är pappa Bennies.
Familjen består av pappa Antun, mamma Marika, sonen Darko och dottern Martina och så hundarna då förståss, Bennie och Hummer. Jag har redan fått en liten rapport om att första mötet gick bra och att Hummer jagar sin pappa och busar som bara den. Pappa Bennie får se upp så inte sonen tar överhand, han är ju redan större storleksmässigt.
Han kommer att få det bra där, så är han ju också på nära håll så att jag kan hälsa på honom. Han har ju trots allt varit hos oss länge och det känns minsann när de flyttar då!

Fler rapporter kommer säkerligen från Skillingaryd framöver!

Det var allt för den här gången. Ha det gott alla hundvänner!

Sjöbomaffian i Vikingstad

Hejsan alla hundvänner!

I helgen har jag varit i Linköping och besökt flickorna, ett besök fick också Jack Russell maffian som bor i Vikingstad. Tre stycken Sjöbolyckan´s hundar i samma agilitygalna familj.
Jag var där delvis för en trimning av den senaste i raden, ni kan se nedan vilken skilnad det blev.
Hon heter förresten Too-Ticki "Rut" och de andra är Gucci Envy Me "Aztrid" och Polka Dot Com "Ezter". De är ur Muminkullen, Doftkullen respektive Danskullen.
Här kommer lite bilder på gänget, tagna av deras husse Jimmy.
Med på bilderna är busen Hummer som fick följa med mig på besöket och busa lite med sina släktingar.Han blev nog mest förtjust i Rutan, i alla fall såg det så ut!





                  
                  Rutan före och efter trimningen!

Tre i Vikingstad och så Hummer.
Sjöbogänget i Vikingstad poserar. Hummer fick jag hålla, han ville absolut inte vara stilla när det fanns så många att busa med. Från vänster, Ezter, Rut, Aztrid och så kommer Hummer.

Vi på Sjöbolyckan´s kennel önskar familjen Kronstrand lycka till på Agilitytävlingarna framåt!

Det var allt för den här gången.

RSS 2.0