Ny pärla!

Hejsan alla hundvänner!

I går for jag i väg med uppfödarkollegan och vännen Lotta till Karlstad för att titta på alla valparna på kennel Strike. Vi åkte vid niotiden från Jönköping och kom fram lagom till lunch men vi var naturligtvis tvugna att titta och snusa på de små innan maten. Det blev en del fotograferande också som ni kommer att få ta del av nedan. Så intogs lunchen i form av en laxgratäng med sallad och bröd. Det var mycket gott och vi sänder ett stort tack till Gun för denna måltid. Efter maten blev det mera valpgosande och fotograferande på de små. Sedan var det dags för en pratstund med kaffe och goda kakor innan det var tid för hemfärd. Men jag var tvungen att hämta min nya lilla älskling för en stunds gosande till. Hon somnade så gott på mitt bröst min nya lilla pärla på Sjöbolyckans tråd. Jag längtar så tills du får komma hem till oss.
Tack för att vi fick komma och titta på alla dessa underbara små dandievalpar.
Tack även till Ove för att du hjälpte mig med tankningen så att vi slapp det på hemvägen.
Ni är också pärlor båda två, alltid hjälpsamma och ställer upp. Känns precis som ett par extra föräldrar!
Min lilla pärla! Gilda är hennes namn.

Pussgurkan!
Här sover hon i mitt knä!

Gosestund innan vi åker hem!


Alla syskonen tillsammans!

Jenufa med sina små i Rigolettokullen!
Nedan kommer valparna i Fideliokullen. De är två veckor äldre.
Så efter en lång dag med mycket bilåkande och valpgosande var jag hemma strax innan nio!
 
Det var allt för den här gången!

Lyckan är total!

Hejsan alla hundvänner!
Nu blir det officiellt.
Här är hon, nytillskottet som snart kommer till oss på Sjöbolyckans kennel.
Visst är hon söt lilla Gilda Glamour Girl, född på kennel Strike.
Hon och hennes syskon är nu drygt fyra veckor.
   
På måndag ska jag åka och titta på henne och alla valparna i Karlstad. I övrigt får jag uppdateringar från Gun varje vecka med massor av foton på hela gänget.
Längtar så tills hon får komma hem till oss och bli en ny pärla på vår kenneltråd!

Framtiden ljusnar........
Killevippen på er alla!

Valparna är här!

   Hejsan alla mina hundvänner!

Nu så har de anlänt, Tilda och Calles valpar.
Lite tragik,  lite överraskning och stor lycka!
Tilda väckte mig vid halv elva på torsdagen och var orolig. Inte så kul för mig som hade jobbat på natten. Men jag misstänkte att det var nått på "G". Så det var bara att förbereda sig för en lång väntan med henne i valprummet. Varje gång jag var tvungen att gå ut ur rummet lyfte hon på huvudet och tittade missnöjt på mig. När jag sedan kom tillbaka hade hon gömt sig under täcket i valplådan.
Framåt kvällen blev det mera intensivt, snart dags tänkte jag men det dröjde allt några timmar till. Första valpen kom 01.20 och sedan var det igång. Det tog dock ganska lång tid till nummer två, men sedan rullade det på med trean och fyran och snart därefter en dödfödd valp. Inte så kul men är nu den erfarenheten rikare. Så kom då en sista liten ynklig en på 145 gram och väldigt medtagen valp klockan 05.00. Nu är det nog slut tänkte jag för Tilda lade sig tillrätta med de små i lådan. Jag kände igenom henne och tyckte att det var något hårt kvar  men, men, eftersom Tilda var lugn så lade jag mig att sova. Vaknade ca ½ 12 och var hungrig. Kollade snabbt de små och kände än en gång på Tildas mage, den var nu mjuk och fin. Åt min frukost och stannade hos henne till Thomas kom hen ca ½ 2. Då kollade han i lådan och frågade mig om jag sagt att det var fem valpar Tilda fått. Jaa, sade jag men blev tveksam. Man är ju lite snurrig efter en sömnlös natt och att inte fått sova tillräckligt efter jobbnatten. Konstigt sade han för här ligger sex små. Jag for upp med det samma och trodde att han räknat fel. Men det var sex i lådan. Nu utröna vilken av de små som kommit sist. Delade upp dem och kollade mina anteckningar. Kom fram till att det var en hanvalp med en prick på ryggen och tecknad på båda sidor om huvudet sammanbundet med en liten prick uppe på skallen. Så söt och lite lik pappa Calle när han föddes. Detta var överraskningen som ni säkert förstår.Sedan under fredagen blev den lilla killen dålig, ville inte snutta och blev slö och lealös. Jag åkte ner till samhället och köpte valpersättning som jag fick i honom med olika resultat varje gång. Han pendlade mellan jätteslö och piggare då han tll och med tuttade lite på Tilda själv, under hela kvällen, natten och lördagen. Han blev snabbt riktigt slö vid fyratiden och dog i min hand medans mamma Tilda slickade på honom. Ja det här var den sorgliga biten som ni nog förstått! Även här är jag ännu en erfarenhet rikare. Jag har ju trots allt varit ganska förskonad tidigare i min uppfödargärning.
   
Men till slut, den stora lyckan att få ha hand om fem små söta Jack Russell valpar överskuggar trots allt, allting!
 

Med på denna bild är även den lilla som ej klarade sig!

Det var allt för den här gången!

Mot Norge!

Hejsan alla hundvänner!

Idag var det dags för valp nummer fyra att pröva sina vingar.
Denna flytt går till Norge med nya husse Öjvin som varit här och hämtat henne idag. Vi möttes i Jönköping då husse ville vända åter så snart det gick. Han ville komma med färjan från Strömstad vid 20.00 så att de kom hem i kväll till Stathelle där nya hemmet ligger. Jag håller en tumme för att de han med båten!
Öjvin tyckte att Maberly var lika söt i verkligheten som han tyckte hon varit på bild.
Stackars lilla Sunbeam Maberly som är åksjuk och har en bra bit att åka.
Hoppas nu bara att hon inte mår allt för illa det lilla livet. Men det var laddat med ombyte till buren i fall om att.

Ha nu ett riktigt bra liv lilla snoppan och lycka till i utställningsringarna framöver. Jag hoppas du blir en fin mamma till flera busiga små russlar i framtiden. Håll kontakten med oss så vi får veta hur det går!

Det var allt för den här gången!

Phantomen har flyttat!

Hejsan alla hundvänner!
I går så var det dags för valp nummer tre att flytta ifrån oss.
Sjöbolyckans Rolls Royce Phantom bor nu hos familjen Lindh i Huskvarna.
De kom hit i går kväll och tog honom med sig. Bilresan hem gick fint, han lade sig till rätta och somnade strax.
Väl hemma kollade han sig nyfiket omkring och käkade lite mellan varven. Hoppas att natten var lugn.
Hoppas att Andrea och Philip kommer att trivas som lillmatte och lillhusse och att Ulrika och Jonas finner sina nya roller i och med att de nu skaffat sig en liten igen. De är väl medvetna om att det blir extrajobb framöver.
Tror dock inte det blir några som helst problem med detta då de kom hit väl pålästa och med massor av frågor..
En valp kan nog inte få en bättre star i sitt nya liv. Ha ett bra liv lilla Phantom.

Vi får se så småning om vad de väljer för namn till denna lilla pärla på Sjöbolyckans valptråd.
Det var allt för den här gången!

RSS 2.0