Länge sedan sist!

Hejsan alla mina hundvänner!

Nu är det verkligen länge sedan jag skrev något sist, men det har varit väldigt mycket på programet. Både privat och saker runt omkring hundarna.
Vi har bland annat varit på utställningen i Växjö där Prince tog sitt första cert och Ginger blev bästa valp och vi fick vara med i finalen. Det är alltid lika roligt att visa upp vår fina, härliga ras i en finalring även om man sedan åker ut i första gallringen.
På valpfronten är det nu ganska lugnt. Alla Dandievalpar har flyttat till nya hem, utom Joar min pepparpojk. Ja det blev så att han fick stanna hos oss. Han är en riktig liten goding, lugn och sansad. Helt enkelt en helmysig kille som lovar gott för framtiden.
Tiken Rikissa Av Polen har fått flytta längs bort, ärnda till Island!!! Hon heter nu Polly och är den 1:a Dandie Dinmonten där. Detta tycker jag som uppfödare är superspännande. Hon har blivit hämtad av sin nya matte men sitter just nu i karantän. Polly får komma till familjen runt den 10:de December. Matte Mekkin och Polly fann varandra direkt vid första mötet. Lycka till i framtiden önskar vi dem!
Nu lite om var de andra har hamnat. Först ut att flytta var Amalia Av Vasa, hon bor nu hos familjen Stumpe i Danmark. Amalia är deras 5:e Dandie. Rikardis Av Schwerin har flyttat norr ut, så långt som 6 mil norr om Umeå. Där ska hon eventuellt bli avelstik hos familjen Laestander i Gumboda på kennel Flitwick´s. Hoppas på detta så vi får en ny uppfödare av Dandie Dinmont.  Prins Birger Jarl bor nästgårds, nästan. Nämligen hos familjen Roos i Vaggeryd där hon i spanielhanen Mowgli har en ny kompis. Blanka Av Namur har vi inte heller långt till. Hon bor hos familjen Sjöstrand strax utanför Skillingaryd. Där har hon ett helt gäng med katter som nya kompisar. Och sist men inte minst Hollys tikvalp som flyttat till Joakim och Elena i Mölndal. Det er deras första egna hund tillsamans. De var på My Dog i januari och kollade in våran clubmonter och pratade Dandisar med oss som stog där. Sedan har de kollat upp massor innan de bestämde sig för att det skulle bli en hund av "VÅRAN" ras!
Lycka till i framtiden önskar vi på Sjöbolyckans kennel till alla våra valpar!

En annan nyhet är att vi har varit iväg och gjort Gonioskopi och ögonlysning på vår Prince. Allt var helt utan anmärkning och han fick en guldstjärna av personalen för sitt fina uppträdande. Där var även ytterligare en veterinär med som ska specialisera sig på ögon. Även hon fick utföra hela undersökningen. Så det tog ju en stund som ni kanske förstår. Men han är ju så duktig min Princepojke.
 
Vi har nu en Jack Russellpojk kvar till salu. Han heter Sjöbolyckans Step An Gaul Af Calle. Vid intresse ta kontakt för mera information. Ni kan gå in på http://www.sjobolyckanskennel.n.nu/ där ni hitta kontaktuppgifter.

Det var allt för den här gången!

Kommentarer
Postat av: M-L

Grattis till cert på Prince och bästa valp med Ginger i Växjö!! Vad roligt att alla valparna har hittat så bra hem :-)
Kram!

Svar: Tack M-L! Ja det är roligt när man blir så nöjd med sina valpköpare.Kram tillbaka!
Sjöbolyckan

2013-11-30 @ 18:32:39
URL: http://kennelnewborns.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0