3 veckor gamla!

Hallå alla hundvänner!
Nu är valparna redan tre veckor, oj vad tiden går fort.

Chili har idag fått prova på valpskötsel under Tildas vakande öga. Hon var riktigt duktig må ni tro! Liah får inte komma lika nära som Chili. Tilda vaktar noga så ingen överträdelse görs, hon behöver inte ens morra bara lyfta lite på läppen. Liah fattar galoppen med det samma.

1:a gången Chili fick sköta en av de små. Tilda tittar på!

De små utvecklas nu i rasande tempo! De leker och tampas friskt med varandra, de kan vara riktigt våldsamma må ni tro! När Tilda hoppar i lådan blir de alldeles galna och rusar runt för att få bästa plats vid mjölkbaren när hon lägger sig ner. Men hon ska naturligtvis kolla alla först så det tar en stund innan hon kommer till ro för att ge de små lite mat.

Nu är alla namnen bestämda. Vi hade besök i lördags av familjen Lorin som valt namnet Lilla My och skulle då välja valp. Med hjälp av sönerna Lukas och Hugo valde de tikvalp nummer två i födelseordningen. Så denna lilla loppa får så småningom flytta till Motala.

Lilla My  Lilla My
Sjöbolyckans Lilla My "Kajsa"

Tik nummer ett får namnet Sjöbolyckans Too-Ticki, och hon se nu ut så här.

Too-Ticki  Too-Ticki

Här kommer sista tiken som också föddes sist av alla i kullen, hon får namnet Mymlan som i muminsagan är storasyster till Lilla My men här är det tvärt om. Bilder på henne kommer här.

Mymlan  Mymlan

Så över till gossarna som jag redan satt namnen på. Mumintrollet var först ut av killarna och han ser nu ut så här.
Mumintrollet  Mumintrollet Och här har ni minstingen i gänget.
Snusmumriken  Snusmumriken Sjöbolyckans Snusmumriken.
De är båda livliga killar som redan kan morra och moffa lite.

Här får ni lite information om figurerna i Mumindalen som nu ingår i Sjöbolyckans valpkull nummer tio.

Too-ticki brukar bo i muminfamiljens båthus om vintrarna. Till lynnet är Too-ticki lugn, sansad och jordnära. Hon visar sig för första gången i Trollvinter. Too-ticki är en av de figurer som har sina uppenbara förebilder i verkliga livet. Too-ticki är i princip direkt avritad från verkligheten med sin mössa och randiga tröja.
"Allt är mycket osäkert, och det är just det som lugnar mig”, säger Too-ticki i Trollvinter.
Lilla My är en figur i  böckerna om mumintrollen. My är syster till Mymlan, och hennes mamma är även mamma till Snusmumriken. Hon är ett litet busfrö som gör som hon vill och hon brukar retas med mumintrollen. Ändå kan hon ställa upp för Mumintrollet om han behöver hjälp och hon är inte elak utan bara busig. Lilla My kan också bli riktigt arg ibland och då bits hon. Lilla My är syster till Mymlan och Snusmumriken är hennes bror.
Mymlan  är storasyster till Lilla My och kallades ursprungligen Mymlans dotter. Hennes mor, den äldre Mymlan, förekommer bara i en muminbok. Mymlans dotter är från början ungefär lika sorglös och lekfull som sin mor, men i senare berättelser har hon tagit över ansvaret att uppfostra Lilla My från sin mor och blir då mer förmanande och ordentlig. Hon övertar snart sin mors namn och kallas rätt och slätt Mymlan. I muminserierna ändras hennes karaktär ytterligare. Där är ett av hennes tydligaste karaktärsdrag att hon ofta blir kär, samt att hon är mycket fåfäng.
Snusmumriken är en vänskaplig ensling och äventyrare som vandrar söderut när vintern kommer. Ofta ses han sittande på bron i Mumindalen spelandes på sitt munspel. Han påstår att han skulle vara trött på äventyr och bara vill leva ett lugnt liv men de som har läst berättelserna om Mumintrollen och analyserat Snusmumriken märker att detta inte alls stämmer. Snusmumriken kan inte alls leva ett lugnt liv utan befinner sig nästan hela tiden på resande fot, just för att upptäcka världen och finna äventyren. Vad som händer på hans långa resor brukar sällan framgå. Det enda man vet är att han har rest i stort sett jorden runt. Han är vän med alla och karakteriseras av sin gröna slokhatt och sitt mångfaldiga historieberättande. Han röker pipa och avskyr skyltar med förbud. Hans nomadiska livsstil, djupa kunskap om det mesta och sin mystiska utstrålning gör att man kan se honom som en tolkning av guden Väinämöinen från den finska mytologin. Som tidigare nämnts är han bror till Lilla My och Mymlan.
Mumintrollet bor i Mumindalen i ett högt, cylinderformat blått hus som Muminpappan själv byggde efter sin stormiga ungdom med hattifnattarna. Muminpappan bär alltid en svart hatt och Muminmamman ett förkläde och en handväska. Mumintrollet umgås med vännerna Snorkfröken, Sniff, Snusmumumriken, Lilla My med flera.

Det var allt för den här gången!


Kommentarer
Postat av: Jossan

Oj va de växer, så söta!!

Chili kommer nog bli en bra mamma när de är dax för henne:)

Kram

2011-06-07 @ 23:42:29
Postat av: M-L

Ååå vad fina dom är!! Så fort tiden går, fina namn dom får!!

Kram!

2011-06-08 @ 22:31:27
URL: http://kennelnewborns.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0