Trimning igen!

Hejsan alla hundvänner!
Nu har jag varit i trimtagen igen. Denna gång var det Calles tur, han var förskräkligt långhårig. Synd bara att man kommer på för sent att man skulle tagit en "före bild". Nu blir det bara en "efter bild", men visst blev han fin. Ni får även se högen av hår som jag timmade bort. Man kan nästan inte tro att det kan bli så mycket hår efter en så liten hund. Nu får Smulan se upp, för det är bara hon som är kvar att trimma.
Ha det gott!


Här ser ni Calle som långhårig Jack Russell.             Resterna efter Calle.

              Calle sötnos igen!             Här är Calle alldeles nytrimmad.

Hejsan svejsan alla hundvänner!

Har nu hämtat mig något från fästingchoken. Det är bara att kolla igenom hundarna,  plocka dom små jävlarna och se till att dom hamnar i dom sälla jaktmarkerna.

Idag har jag förberett Nickogossen för utställning på fredag i Smålanstenar. (Trot om ni vill men jag hittade en liten jävel på honom.) Efter detta insåg jag att pälsen vuxit något gräsligt på Tilda, så då tog jag henne också! Hon ska ju ställas snart hon med. Bäst är nog att putsa lite regelbundet så det inte hinner växa mig och henne över huvudet. Medans jag ändå höll på så tog jag lillsnoppan också. Men hon hade inte så mycket att ta, så det gick snabbt. Nu är både Nicko, Tilda och Nova fitt for fight så att säga. Hässleholm se upp! Och alla ni där ute som tittar in, kan väl hålla en tumme för oss.

Någon säker dräktighetsrapport kan jag inte delge er ännu, men jag tror att det är possitivt. Smulan har nämligen slutat att äta. Jag får lura i henne diverse godsaker, men vad gör inte en orolig matte för sin älskling.
Vidare rapport kommer.

Ha det gott i vårvärmen.

Fästingplågan!

  Hejsan alla hundvänner!  

 Fasting.nu                   http://vovve.net/Artiklar/Fastingar.asp
Fästingplågan är nu  här igen.
Är ni lika irriterade som jag, på dom jäkliga små krypen. Man kan ju inte ens släppa ut hundarna i trädgården utan att någon av dom kommer in med en fästing på sig. Är det något djur som jag verkligen inte gillar så är det dessa små sattyg. Han där uppe hade verkligen ett dåligt ögonblick när han skapade dessa helt onödiga djur.
Är det någon som har bra tips på medel mot fästingar, så tar jag tacksamt emot recept på alla slags ihopakok. Det är alltid värt att prova för att slippa dom. 
                   

             Example of ticks

Hej då för denna gången, ha det gott och hoppas att ni slipper alla dessa små otäcka  rackare!

Mentaltest hund = MH

Hejsan Alla glada hundvänner!
Nu har den långa fredagen gått av stapeln. Det blev verkligen en lååång fredag. MH på tre hundar är nu avklarat, resultatet blev ungefär som jag trodde att det skulle bli.
Vi startade hemmifrån klockan 07.00 och var hemma 17.00, varpå lite påskmat följde.
Beskrivare var Gullan Sannum och testledare var Thomas Nyström.

Calle kollar in spökena         

 Min första hund ut var Calypso. Han är lite larvig när det gäller kontakt med folk, han accepterar utan att besvara. Leken är ok. Förföljer gör han inte alls första gången, men den andra, griper ej, nosar inte ens på föremålet. Överraskning av overall gillar Calle inte alls, skrammel går bättre. Spökena är lite läskiga, blir först lite arg och backar sedan bakom matte, går fram till spöket när matte gått fram och tagit av huvan. Accepterar figuranten men inte mer. Skottet går bra, kollar bara vart det kom ifrån. Lite kort om Calle´s MH.


Passiviteten         


Efter fikat  var det Nova´s tur. Hon accepterar kontakt och hantering. Lek och gripande är ok. Förföljandet är samma som Calles men Nova går fram och nosar på föremålet. Överraskning av overallen tyckte inte Nova var märkvärdigt alls, inte heller skrammelgrejen. Spökena blir hon lite irriterad på, hon håller koll på båda och backar inte bakom matte. Går fram till dom när huvudbonaden tagits av. Skottet var det samma som på Calle. Dom är ju trots allt syskon.

Sedan var det  lunchdags. 


Överraskningsmomentet   Spökena     

På eftermiddagen var det så dags för Tilda. Kontakt tar hon villigt och accepterar hantering från testledaren. Leken går bra, hon startar snabbt och griper med hela munnen, men släpper och tar nytt tag igen. Tilda förföljer första gången men griper inte, bara nosar. Andra gången är det inte kul alls, gör en lov men stannar hos matte då. Tilda blir lite överraskad av overallen och hon blir lite sur på den, men det går snabbt över. Skramlet reagerar hon på och går fram till när matte gått halva vägen fram till det. Det löste hon snabbt och bra. Spöken gillar Tilda inte, kollar in båda två och står stadigt framför/ bredvid  matte hela tiden. Går fram när matte gör det och besvarar sedan kontakt från figuranten. Skottet ville hon kolla in vart det kom ifrån. Hon hade nog velat springa dit, för hon kunde inte fortsätta att leka i alla fall.


Detta var ett axplock från en fin dag vid Sonarps kvarn.
Invigning av den Nya testbanan som fick klart godkänt.
Väl ordnat med mat och ficka var det också.
Stort tack till Kirsi,  Helen och Småland´s och Öland´s LO  för att vi fick vara med!
Ha det gott alla hundvänner tills nästa gång.

Trimning är en svår konst!

Hej alla ni där ute som gillar hundar!

Här kommer det en liten Nicko rapport.
Ni får nu titta på min första alldeles egenhändigt trimmade Dandie.
Jag har gjort lite missar, bland annat kom jag för högt upp på ett öra och fick då göra
lika dant på andra sidan. Det växer ju trots allt ut igen.
Sedan blev det lite för högt upp i nacken, annars tycker jag att det blev ganska bra.
Han duger nog till en inofficiell utställning 1 maj i alla fall.
Sedan Blir det Hässleholm den 17 och då har det nog vuxit ut lite igen.
Kolla in bilderna, visst blev han väl ganska fin i alla fall.
Måste också få berätta att Nicko är kär i våran Smulan, så nu kunde det blivit blandisar.
Jag har fått dela på dom i över en vecka nu, jobbigt!
Han blir nog bra till avel så småningom, ingen dålig könsdrift där inte.


Obs! Det är bara huvudet förutom luggen som är  klart på denna bilden.
Kroppen är bara påbörjad
Nicko var i behov av en paus från trimningen.


               
Obs! luggen ej klar!             Här är han färdig och väntar på kvällsmaten som husse håller.

Utställningsrapport följer.
Ha det gott alla hundvänner.


Att leva på hoppet!

Hej alla hundvänner!

Att leva på hoppet, hoppet om att ens tik snart bara måste börja löpa, är inte lätt när man inget hellre önskar.
Längtan efter en valpkull är stor , det var ju så länge sedan nu.
Men så har då äntligen Smulan börjat , och det är dags för parning. Jag har hittat en söt liten trefärgad hane vid namn Fridsborgs Midnight Dandy. Han är otroligt trevlig i sitt temperament och passar nog bra ihop med Smulans något egna dito. Missförstå mig rätt nu, hon är väldigt trevlig på sitt eget sätt, med betoning på "sitt eget sätt". Jag har varit och tittat på honom och bestämt dag för 1:a parningen. Lördagen den 28/3 gick den av stapeln. Dandy visste precis vad han skulle göra, trots att han var nybörjare. Smulan accepterade honom direkt, hon tyckte nog att han var stilig. Han flörtade en liten stund, sedan var det pang på! 2:a parningen gick något lugnare till. Lite mera flört och lite mindre pang på. Smulan blev lire sur, hon ville att han skulle snabba på lite. Men när hon morrade lite åt Dandy så blev han lite försiktig, och det kan man ju förstå. Vem vill ha med en tjurig kärring att göra. Nu är det ju bara så att Smulan låter mer än hon menar, och det förstod han efter en stund.3:dje parningen gjorde vi bara för att Smulan fortfarande ställde upp sig så fint  för Tilda. De genomförde en riktig parning, förutom att Smulan hade byxor på sig och att Tilda ju är en tik. Men bildbevis finns.
Detta blir Dandy´s 1:a kull valpar, och jag tror att det blir lika spännande för Angelica som för mig. Jag har väntat på det här jättelänge nu. Det verkade som om Smulan inte skulle till att löpa alls. Sista löpet var i början på juni -08, så ni kan förstå att jag började att undra. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra, så vi får valpar i början på juni i år. 

Dräktighets rapport kommer! 

Ha det gott !     
                        
                     

RSS 2.0