I väntan på smått!

Hejsan alla hundvänner!
Nu går vi i väntans tider. Chili och Rassel ska bli föräldrar snart. Närmare bestämt i mitten av december.
Chili är våran goa, lugna snart treåriga JRT-tik. Hon hade en "kull" med en valp i förra året!
Hon var då en superbra mamma så jag hoppas på en upprepning av detta fina moderskap på den här väntade kullen. Har bara ett problem just nu och det är att Chili äter så dåligt. Jag får trixa och lura i henne så mycket godsaker som möjligt. Var till och med i Byarum på kennel Vigalund och fick med mig 2 kg färskfoder som jag nu har provat. Det gick väl så där bra kan jag säga. Får se hur det går i kväll. Tack Annica Cederfors för att jag fick hämta detta hos dig! Du är en pärla som ställer upp i alla väder. Kram på dig!
Sedan har jag kokat en älgstek som hon fått smaka på. Lite winergrillkorv har också gått ner tillsammans med några fiskbullar. Man tager vad man haver som hon sa Kajsa Varg! Hoppas bara inte att hon blir som sin farmor Smulan. Hon åt väldigt dåligt under nästan hela dräktigheten vid sin sista kull.
Vi träffade Carita hennes man Åke utanför Mac Donald´s i Jönköping på fredagen den 12 oktober. Där träffades så Chili och Rassel för första gången och fattade tycke för varandra. Det blev ingen parning vid detta tillfället och vi kunde inte ta med oss Rassel hem för han skulle tävla agility på lördagen, så vi bestämde nytt möte i Blidsberg efter tävlingen. Dock blev det ingen parning då heller så Rassel fick följa med oss hem. Han är en riktigt mysig kille som passade perfekt till våran Chili. Han fick stanna hos oss till måndag fm då det var klart med parningen och dags för Rassel att följa med matte o, husse hemmåt igen. Hans hem ligger i Sanda utanför Hargshamn, norr om Stockholm.
 
 

Här kommer det en berättelse från Rassels matte Carita, så ni får veta lite om vilken häftig kille Chili har träffat.

Rassel är matte och husses "ögonsten" en otroligt läraktig och smart Russell.  Från det att han var valp så följde han med oss på vår MC. Har förevigats i olika tidningsartiklar. På en av våra MC-turer råkade vi komma på en Agilitytävling. Det visade sig att Rassel genast fattade tycke för den sporten. Matte fick genast anmäla sig till en agilitykurs. Rassel visade sig vara som "klippt och skuren" för just agility. Han blev Agility och Hoppchampion i AgIf:s regi. Efter inmönstring gjorde han om bedriften och blev SAhoppCh och SAgCh. Tävlat i SM varje år from 2008 då han på sitt första SM slutade som 6:a iindividuellt i Small. Han har placerat sig som 9:a osv.... År 2011 blev laget han var med i 3:a i Smallklassen.
Inte nog med att han är smart han är dessutom snygg, eller söt som många genom åren har påpekat. Tyvärr så är husse o, matte inte speciellt intresserade av utställning. Men på inmönstringen så tyckte de att han var "fin".

En liten episod som säger rätt mycket om vår Rassel. - Vi har en dörr mellan kök och hall som ibland är stägnd. Vår yngre Russell Nellson kan inte öppna dörren själv, vilket Rassel har lärt sig att göra. När Nelson står och gnäller och inte kan komma in i köket går Rassel och öppnar dörren för honom så han kan komma in. Rätt smart tycker vi. Han kan öppna tvättmaskinen själv lägga in tvätt eller ta ut tvätt och lägga den i en tvättkorg. Lätt som en plätt att lära honom. Han är vaken, pigg och älskar att vara med på olika aktiviteter. Ett är säkert att valpar efter denna hund kommer att bli något ytterst extra....

Finns massor att skriva om Rassel men allt får kanske inte plats.Tex. att många shelti ägare inte gillar Terriers, men vi har fått många lovord om hur himla cool, lugn och trevlig vår hund är (utanför Agilityplan förstås för där är han taggad till tusen han vet när han ska prestera).  Att en agilitytax som hatar allt som heter JRT bara accepterar Rassel. Han kan föra sig hur bra som helst bland 100-tals hundar, går aldrig i koppel hemma osv...älskar valpar.

Du får använda vad Du vill som jag skrivit på bästa sätt. Sköt om lilla Chili och pussa henne på nosen från oss ! Kram Carita PS. glömnde säga att han är jätte duktig i gryt (har testat honom i konstgryt), viltspår var han också duktig i men jag har aldrig fortsatt med det eftersom Agilityn har tagit all tid. Russelrace har han varit med och tävlat lite i där var han en klar sjärna en vinnare som inte ger sig. // Matte Carita

Det var en hel del om Rassel. Visst verkar detta väldigt lovande, tycker i alla fall jag!
Kram på er alla för det var allt för den här gången!


Utställning i Växjö!

Hejsan alla hundvänner!
Idag tog jag med mig min kompis o, valpköpare Lina med mig på hundutställning. Hon har frågat några gånger tidigare om inte hon kunde få följa med och idag passade det ypperligt när vi skulle hem igen samma dag. Sagt och gjort, vi gav oss iväg tidigt så vi var framme i synnerligen god tid. Kanske lite typiskt mig men jag hatar att komma i sista minuten. Vi placerade oss vid ringside och väntade på Hollys tur. Med oss var även Liah som också skulle ställas. Så efter en stund var det dags för Holly att träda in i ringen, hon skötte sig verkligen fint och jag tror att hon gillar att visa upp sig! Mattes lilla älsklingsloppa!
Domare Andreas Schemel tyckte så här om Holly:
"Very femenine bitch of sufficient substance. Could cary more weight. In proportion large head. Good skull and stop. Good lenght of foreface. Big nose piece. Strong bite. Big teeth. Lovely large dark eyes. Really decent front.Strongely boned. Good length of back. Strong hindquarters. Coat with decent penselling. A touch loose in front. Good hind action. I would like a little more of her, but good breedtype."
 
Så var det Liahs tur och hon tycker nog egentligen inte att det är så kul med utställning men gör som matte vill bara för att matte vill det! Mattes älsklingsflicka! Så på det hela taget gjorde även Liah ett bra jobb i ringen och så här tyckte Andreas om henne:
"Nicely balanced medium size. Like her outline. Decent topline. Really lovely head, soft but terrierlike. Sufficient stop. A super front. Big feet. Lovely weasely shape. Strong well muscled hindquarters. Low set tail. Topcoat slightly on the soft side, but well presented. Decent move."
 

Resultatet blev för Liah Exellent med Ck, BIR, med Cert och CACIB och för Holly Exellent med Ck och 2:a bästa tik och Reserv Cert och Reserv CACIB.  Fint resultat för dagen tycker i alla fall jag.

Lite shopping han vi också med i väntan på gruppfinalen som Liah skulle vara med i.
Jag handlade ingenting men det gjorde Lina, det blev en ny fäll till hennes vovvar och något som kallas för licktreat, som används vid träning! Ska bli spännande att se hur det funkar.

I gruppfinalen blev vi bortsållade efter första varvet. Men det gör ingenting för vi fick visa rasen Dandie Dinmont i stora ringen i alla fall!
Nu är jag så hemma igen, har ätit lite och dragit trimmern genom makens hår så att han kan visa sig på jobbet igen i morgon. Nu är jag trött och ska bara gosa med mina små älsklingar.

Ha det gott!
Det var allt för den här gången!

RSS 2.0