Blandade bilder från de senaste dagarna!

Hejsan alla hundvänner!
Idag börjar vi med lite blomsterfägring. Så här ser det ut just nu vid våra entréer!



Här kommer så lite blandade bilder på alla mina hundar från olika promenader de senaste dagarna.
 Alla på samma!
  
  


 
Till sist en bild på maskrosorna på åkern och en på kompisarna Holly & Liah.

Två på en helg!

Hejsan alla hundvänner!

Helgen som gått har avlöpt väl med två utställningar.
Jag hämtade upp Marie-Louise & Frans hemma hos Lotta, där vi även skulle ta med oss hennes Edit.
1:a utställningen gick av stapeln på lördagen i Lidköping. Vi tog oss dit med lite besvär, körde naturligtvis fel i den stora staden.

Bullen, Holly, Frans & Edit. 
Holly, Bullen (mattegrisen), Edit & Frans.

Detta var Bullen 1:a i hela hans liv. Han skötte sig finfint med ett Very Good med hem i bagaget. Holly har varit på inoff,utställning tidigare så hon kunde detta galant, gick hem med ett Exelent och CK & trea bästa tik, och med domarens gillande!Jag fick den känslan att han gillade tjejen.

     
   
När vi så var färdiga här styrde vi bilen mot Vårgårda och Tånga heds fritidsanläggning där nästa utställning skulle gå av stapeln på söndagen. Vi satte upp tältet på kvällen, gick en promenad med hundarna varpå vi käkade och snackade. Trevligt tycker jag. Vi gick till sängs tidigt efter e lång dag.

   

Så blev det tidig söndag morgon 05.05 ville Bullen gå ut. Holly hängde glatt på. Tidig promenad gillades skarpt av  mina hundar den här dagen som annars är riktiga sjusovare. Försökte vila en stund till när hundarna fått mat men det gick inte så bra. Klockan 8.30 ca, intog vi tvåbeningar frukost i matsalen. Sedan lastade vi burar och annan förnödenhet på kärran och skulle dra i väg till ringen då jag upptäckte att jag saknade min kamera. Skit också! Nu blev det till att fundilera lite, var och när hade jag haft den eller sett den senast. Kom fram till att det var när vi satte upp tältet kvällen innan. Men det skulle senare visa sig att ärliga människor som satte upp sitt tält bakom vårt hade tagit hand om den. Kunde blivit onödigt dyrbart annars.

  
Bullen                                                          Holly

   Edit & Frans visas av Marie-Louise

Så var det dags för Bullen igen. Han ville inte gå lika fint på gräs som han gjort på golvet dagen före.
Domaren gillade inte hans korta mössa men vi fick i alla fall samma resultat som dagen före.
Holly charmade damerna vid bordet som gillade hennes glada svans som aldrig är stilla. Tror även att domaren gillade henne men hon tyckte att hon behöver mogna lite. Resultatet blev även här samma som Lidköping fast med 4:a bästa tik. Jag är i vilket fall som supernöjd med mina goa hundar.

Så var det dags att packa ihop oss alla och åka hemåt. Lämna av M-L, Frans & Edit i Hakarp där jag även fick fika och kolla på hennes söta valpar, JRT & DDT, innan jag for hemmåt Tack Lotta för gott nybakat bröd och kaffe. Sedan hemåt för att hämta Tilda från hennes semester hos Tuva, Benny & Jossan. Tack för hjälpen med Tilda. Hem och bada Holly och Bullen vilket jag precis han med innan jag skulle till jobbet. Ni må tro att det var segt att jobba i natt efter denna långa dag.

Min goa Holly efter en lång 1:a dag på helgen!

Bullen är också trött efter en lång dag.  Sover i bakgrunden gör Edit, också hon trött.

Det var allt för den här gången!

Hollys kritik:
1:a dagen: Fina proportioner, bra bredd och höjd, saxbett,fina ögon och öron, fina vinklar, tillräcklig bröstkorg, rör sig stabilt fram, och öppet från sidan, sträv päls, härligt temperament

2:a dagen: Feminin i sin helhet, Fint huvud, Välproportionerat huvud, Korrekt bett, Bra skalle, Väl ansatta öron, Acceptabel vinkling, Utmärkt hals och överlinje, Passande vinklar bak, Väl ansatt svans, Rör sig mycket rastypiskt, Ännu en aning lös i fronten, Utmärkt päls, Fint huvudhår.

Bullens kritik:
1:a dagen: Bra längd i kroppen, bra proportioner, utmärkt skalle och nos, önskar mörkare ögon, tillräcklig hals, välutv bak och ganska raka framben, behöver mera volym i förbröst, rör sig bra bak,skjuter upp i fronten, sträv päls, trevligt temperament.

2:a dagen: 5 år. Bra proport, huvud, Korrekt bett, Svart nos, Bra ansatta öron, Utm, hals o, förbröst, Passande kropp, Utm, topline, Väl vinklad bak, Helhetsintryck förstörs lite av att huvudets päls inte är utvuxen. Utm, päls på kroppen, Bör röra sig mer jämt i trav, Slår gärna över i kort galopp, Bra hud, Behöver lite mera tid för träning för att känna sig bra i ringen, men idag vill han inte visa sig optimalt.


Våren är här! Stulen klöv!

Hejsan alla hundvänner!

Nu äntligen är våren här det är 1:a Maj och vädret är underbart!
Gick en promenad med Dandiegänget och tog dessa fina bilder.

Fåren i grannens hage!
Ungdjur på bete!

    

2:a Maj
Liah helt underbart spårtempo idag. Tog starten helt utan problem, Återgången helt super, 1: vinkeln bloduppehåll gick smidigt,2:a vinkeln lika så, sedan trodde jag att hon var helt fel ute men hon fick jobba på. Lita alltid på hunden! Jag visste själv knappt vart jag hade gått! Men hon vinklade nr:3 och kom alldeles rätt. Jag hade gått mellan bondens markeringar av en sten och Liah gick precis em...ellan rakt mot stengärdsgården där nästa vinkel fanns, gick galant. Spåret går ny med sidvind utmed åkerskanten. Liah kollar flera gånger om jag inte gått in i skogen, kommer tillbaka, spårar vidare och viker av in i skogen precis där jag gått in. Spårar fram i skogen där jag gått, när vi närmar oss slutet blir det lite konstigt i vinden, den liksom snurrar runt. Men Liah ringar och ringar och tar sig fram till slutet som är stulet!!! Någon har snott klöven men det blev förmodligen en mager måltid för den stackaren.

Det var allt för den här gången!

RSS 2.0