Valparna två veckor!

Hallå alla hundvänner!



Nu har det redan gått två veckor sedan jag satt vid valplådan. Vad tiden går fort.
Tilda är en exemplarisk mamma som sköter om sina små efter konstens alla regler. Hon vaktar dem som en hök men är trygg när jag stänger dörren om de små. Då kan hon vara med oss i resten av huset och kopplar av en bra stund från sina sysslor. När man sedan släpper in henne till valparna igen gör hon en grundlig genomgång av allihopa och ger dem sedan di. När alla är nöjda och sussar gott vid hennes sida, kan hon vila sig en stund igen. Valparna har blivit bra mycket livligare de senaste dagarna. Man kan redan se små egenheter hos några av de små. Den mörka tiken är lite pipig, den vitaste hanen är på väg upp på alla fyra benen (företagsam?) Den andra hanen plöjer väg vid mjölkbaren. Han bara ska fram till varje pris! Tiken som föddes sist tar gärna bakvägen till tuttarna (kan ses på sista bilden) Alla valparna har nu öppnat ögonen.
Tilda har börjat gå med oss på lite promenader igen. Det tycker hon nog är ganska skönt tror jag.

Här kommer lite blandade bilder på de små.

    
   
   

Det var allt för denna gången!


Mumintrollen!

Hejsan alla hundvänner!

Så var det då dags att presentera valparna en och en. De är nu nästan tre dygn gamla. Äter och växer så det knakar.
Tilda tar väl hand om de små och vaktar dem mot de andra hundarna i huset. Inte lönt att de ens visar sig i dörröppningen.

Klicka på bilden så blir den större!

Tik  Tik  Tik
Här är flickorna!

Hane 
Här är pojkarna!

Det var allt för denna gången!
Ha det gott.

Välkommen till Mumindalen!

Hejsan alla hundvänner!


Tilda tar igen sig en stund i förarbetet till valpningen.

Nu så var det då dags för Sjöbolyckans kennel att valpa för 10:de gången.
Detta är Tildas 3:dje valpkull. Hon var lika duktig som föregående gånger  men det var lite som förbryllade mig som uppfödare. Det tog sådan tid i förberedelsestadiet. Tempen låg lågt, väldigt länge och steg inte mycket innan första valpen kom, vilket jag inte varit med om tidigare! Jag var på väg att ringa djursjukhuset för att fråga men de hade ju naturligtvis inte nån som svarade klockan 8 på kvällen. Endast hänvisning till ett akutnummer och detta var ju inte nått akut bedömde jag. Tilda var lugn och fin men alla vet ju hur det kan bli. Och det sker naturligtvis oftast på natten. Allt gick lyckligtvis bra denna gång, Alltså en erfarenhet rikare!

Klockan 22.05 kom den första lilla mumindalsinnevånaren. Temat är som ni nog nu har gissat Mumintrollen.
Nummer två kom en timme senare och dessa båda är tikar. En trefärgad och en vit/tan. Trean och fyran blev killar och kom vid 00.40 och 01.45. Dessa gossar har inga stora fläckar och är lite svårbedömda i färgen än så länge. Jag ska konsultera en annan uppfödare men jag tror att de är trefärgade båda två. Blev lite krisigt med den ena hanen där Tilda bitit av navelsträngen för nära magen. Oj vad det kan blöda från en så liten valp.

1:a valpen 4:de valpen 
Här är några bilder från själva valpningen.

Sedan hände det inte så mycket på en stund så jag tänkte att nu är det nog klart. Tar ut Tilda för att kissa, känner igenom magen för säkerhets skull, ja... det är nog klart, tror jag! Gör mig beredd att knoppa in för natten. Somnar nog genast efter denna spännande tilldragelse. Vaknar igen efter en stund av att Tilda slafsar och slickar och jag undrar naturligtvis vad sjutton hon håller på med. Tänder lyset och vad får jag se om inte ytterligare ett litet troll. Detta var en söt liten vit/tan färgad tik och klockan var 03.36. Nu var det slut, det syntes tydligt på Tilda för hon kopplade av på ett annat vis. Lade sig till rätta och somnade. Så gjorde även jag! Kan nu bara säga bra jobbat Tilda!

1:a dagen!

Välkommen till världen mysigaste Muminkullen!

Det var allt för denna gång!


Rapport!

Hejsan alla hundvänner!

Nu var det ett tag sedan jag skrev men det har en orsak.
Jag har haft magsjuka men är nu på bättringsvägen.

Liahs utställningsresultat i Lidköping blev Very Good!
Men det var dock ingen vidare trevlig dag eftersom jag var eller blev sjuk då!
Därför talar vi inte mer om det.

Nu till en av mina större planer för i år nämligen att ta in en Dandie Dinmont tik från Holland.
Kullen är nu född 9/5 och det blev en hane och två tikar varav jag ska ha den ena.
Verkligen spännande. Hoppas väldigt mycket på denna lilla varelse.
Mamma heter Barely Legal Sentimental Journey och pappa Needwood Tricky Dicky.

Här kommer bilder från uppfödaren



   

Och namnen blir Barely Legal Finishing Touch, Barely Legal Face to Face
och så den som vi ska ha Barely Legal Flying Dutchess.

Så över till Tilda och hennes tjocka mage!
Hon har nu ökat 2,5 kg och väger 10,5 just idag.
Magen är rejält stor men det verkar inte som om det är något på gång än, eftersom hon fortfarande äter och vill följa med ut. Nu har ju inte jag gåt nått vidare de senaste dagarna och inget alls innan det p,ga vissa omständigheter, men med ut skulle hon både i går och idag. Vi tog en stilla promenad upp på åkern vilken nog bara var bra för Tildas skull!
Så här ser hon i alla fall ut just idag!



Och här är favoritställningen just nu!



Och det var allt för denna gången!
Ha det gott där ute i hundvärlden.
 


Oj då!

Jag glömde ju att skriva kritiken!

Liah´s: Mycket söt fem, tik, Korrekt bet, Bra typisk kropp, Bra rörelser fram o, bak, Finstruktur o, päls.

Chili´s: Söt fem, tik, Bra konstruktion,Bra benstomme, Korrekt bett,Rör sig bra runt om, Behöver lite mera vana i ringen.

Domare var Cecilia Brohlin.

Ni får läsa mera om utställningen nedan, om ni inte redan gjort det vill säga!

Utställning igen!

Hallå där alla hundvänner!

Idag var det ytterligare en bra dag i utställningsringen för oss på Sjöbolyckans kennel!
Vi åkte iväg vid 8-tiden, då var det soligt och molnfritt men kallt i vinden. Bilen styrdes mot Smålandsstenar och deras årliga 1:a Maj utställning som blivit något av en tradition för oss. Vi kom dit i god tid, placerade oss vid ringside med våra grejer. Packade upp burar , stol och parasoll. Rastade av hundarna för att sedan sätta oss ner och vänta på vår tur som var nummer 4 o, 5 i ring 5. Inte helt bra med hundarna efter varandra i tur ordning vilket mycket riktigt visade sig så småningom när det var Chilis tur. Som tur var hade jag Liah först i alla fall. Hon ska ju borstas och piffas till lite innan hon kan ställas. Men Chili gillade inte att komma ut ur canvasburen och direkt in i ringen. Men resultaten blev ju trots allt bra i alla fall.

BIR med Hp på båda och så blev det problem! Hur löser man att gå med två hundar i samma gruppfinal?
Satt där och funderade på detta när en Attilaklubbmedlem dök upp. Slängde ur mig frågan om inte hon skulle kunna tänka sig att ta en av mina hundar i ringen. Jo kan jag väl svarade hon då! En ängel som sänd från himmelen. Stort tack till Marie Johansson för hjälpen. Det hade blivit tufft att klara av dettta utan din hjälp.
Resultatet i gruppfinalen blev BIG 2:a med Liah och BIG 4:a med Chili. En borderterrier blev BIG 1:a och en Staffordshire Bullterrier blev BIG 3:a. Domare var Cecilia Brohlin.

Därefter dags för lite fika och köttbullar, gissa vem som fick vad!?
Sedan var vi och kollade lite på lydnadstävlingen innan vi åkte hem. Där träffade Chili på sin favorit kompis Mighty. De busade en stund. Sedan stal Chili en köttbulle ur en ryggsäck som ramlat om kull.
Så var det dags för hemfärd. Nu hade det börjat att mulna på lite och blåsten blivit kyligare. Regnet mötte vi på hemvägen.

Det var allt för denna gången!

Kort rapport om Tilda.
Hon har ökat hela 8 hekto den senaste veckan.
Väger nu 9,9 kilo.
Magen är rund och go!
Ingen midja går att skönja alls längre!
Hur många valpar tror ni att det blir?
Kommentera gärna med en gissning.

RSS 2.0